Νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο στην Ισπανία

12:22 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε 4,98 εκατομμύρια άτομα ανήλθε τον Ιανουάριο ο αριθμός των επίσημα εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, τη στιγμή που βαθαίνει η ύφεση της ισπανικής οικονομίας.

Ο αριθμός των επίσημα ανέργων στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,7% ή 132.055 άτομα στη διάρκεια του μήνα.

Άλλα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα είχαν δείξει ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία εκτινάχθηκε στο 26,02% το τέταρτο τρίμηνο – το

υψηλότερο επίπεδο από την επαναφορά της Δημοκρατίας στην χώρα μετά το θάνατο του Στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο το 1975 – καθώς 5,97 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούσαν μάταια εργασία.

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος μήνας για την ισπανική αγορά εργασίας, με την αύξηση του αριθμού των ανέργων να είναι μικρότερος σε σύγκριση με τους 177.470 ανέργους τον Ιανουάριο του 2012.

«Το ποσοστό της ετήσιας αύξησης, που ανήλθε σχεδόν στο 13% το Μάιο του 2012, συνέχισε να υποχωρεί στους επόμενους μήνες και τώρα (η ετήσια αύξηση) ανέρχεται κοντά στο 8%”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Υπουργός Εργασίας Engracia Hidalgo.

Ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η ύφεση που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες του 2011, έχει αυξήσει ρυθμούς, με την οικονομία της Ισπανίας να συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό στα τελευταία και πλέον χρόνια στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Η συνολική οικονομική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,7%, από το γ΄ τρίμηνο του 2012, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το β΄ τρίμηνο του 2009.

The post Νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο στην Ισπανία appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα