Οι Οικολόγοι χαιρετίζουν τη δημοσίευση «Πόθεν Έσχες» από υποψηφίους Προέδρους

13:08 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει την απόφαση της υποψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας Άντρης Μακαρίας Στυλιανού να δημοσιεύσει την οικονομική της κατάσταση (Πόθεν Έσχες).

«Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θέλουν να ξέρουν σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο/η υποψήφιος/α, σε ποιες οικονομικές επιχειρήσεις είναι εμπλεκόμενος και από πού προέρχονται τα εισοδήματά του. Επίσης ενδιαφέρον θα είναι να γνωρίζουμε τις δαπάνες του/της κάθε υποψήφιου/ας προέδρου κ.ο.κ.», αναφέρουν οι Οικολόγοι σε γραπτή ανακοίνωση.

Αναφέρουν επίσης ότι κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον

υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τους ανέφερε ότι σχεδιάζει και αυτός να δημοσιεύσει την οικονομική του κατάσταση, κάτι που χαιρετίζουν. Ανάλογη δέσμευση, αναμένουν οι Οικολόγοι από τον υποψήφιο Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Αναφέρουν επίσης ότι αναμένουν από τους υποψήφιους προέδρους, τα κόμματα, τους βουλευτές και τους άλλους πολιτικούς αξιωματούχους καθώς και όλους τους δημόσιους λειτουργούς να κατανοήσουν την ανάγκη της διαφάνειας στα προσωπικά οικονομικά τους και να μην εμποδίσουν την εισαγωγή και στην κυπριακή πολιτεία θεσμών αξιόπιστου και αποτελεσματικού «Πόθεν Έσχες».

Keywords
Τυχαία Θέματα