Ο Υπουργός Συγκοινωνιών κάλεσε τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια

16:05 29/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου κάλεσε τα παιδιά να  σέβονται τους κανόνες για την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους, προσθέτοντας  ότι οι δρόμοι στην Κύπρο μπορούν να γίνουν το ίδιο ασφαλισμένοι με άλλες χώρες  του εξωτερικού και ακόμη περισσότερο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Κυκλοφορώ με ασφάλεια», στο Γ’  Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι η κυκλοφορία στους  δρόμους δεν είναι παιχνίδι, αλλά αποτελεί το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουν  καθημερινά

οι περισσότεροι άνθρωποι.

Είπε ότι ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, έχει τη  μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών στους δρόμους, ενώ συμπλήρωσε ότι ευθύνη έχουν επίσης οι δάσκαλοι και οι γονείς.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν αρκεί τα παιδιά να μαθαίνουν να διαβάζουν, να γράφουν και να παίρνουν τα εφόδια, ώστε να μπορούν να εργαστούν αργότερα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μαθαίνουν πώς να είναι ασφαλισμένα.

Είπε εξάλλου ότι όπως και τα παιχνίδια, η κυκλοφορία στους δρόμους έχει τους κανόνες της, ενώ πρόσθεσε ότι «όταν τηρούμε αυτούς τους κανόνες, τότε είμαστε ασφαλισμένοι».

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Υπουργός είπε ότι οι γονείς και όλοι οι άλλοι οδηγοί «δεν πρέπει να τρέχουν πάνω από τα όρια ταχύτητας, πρέπει να φορούν πάντα τη ζώνη τους, και πρέπει πάντα να σταματούν στο κόκκινο φανάρι, στην πινακίδα ΣΤΟΠ και στη διάβαση ΖΕΜΠΡΑ για να διασταυρώσουν οι πεζοί».

Συμπλήρωσε ότι πρέπει πάντα να φορούν το κράνος τους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πίνουν αλκοόλ πριν οδηγήσουν, ενώ παρότρυνε τα παιδιά να τους το υπενθυμίζουν κάθε φορά.

Εξάλλου, συνέστησε στα παιδιά να φορούν ζώνη ασφαλείας, να περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως πριν διασταυρώσουν το δρόμο και να φορούν κράνος όταν οδηγούν ποδήλατο.

Ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε ότι οι κανόνες για την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους είναι απλοί και εύκολοι, αλλά δεν είναι τυχαίοι. Είπε ότι τους έφτιαξαν ειδικοί επιστήμονες, μετά από πολλά χρόνια μελέτης και εμπειρίας, ενώ πρόσθεσε ότι με την τήρηση αυτών των κανόνων, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Βρετανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ κατάφεραν να κάνουν τους δρόμους τους πιο ασφαλισμένους για τον κόσμο.

«Κι’ εμείς στην Κύπρο μας μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους μας τόσο ασφαλισμένους όσο είναι στις χώρες αυτές και ακόμη περισσότερο» είπε ο Υπουργός, ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον, το οποίο πρέπει να είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από το σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα