ΣΕΔΙΓΕΠ : Στάση εργασίας με στόχο να συνεχίσουν με τους μέχρι σήμερα όρους

16:05 29/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε απεργία διεκδικώντας το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται με τους μέχρι σήμερα όρους απασχόλησης και να συνδικαλίζονται, κατήλθαν από τις επτά σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι μέλη των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, στο συσκευαστήριο πατατών της ΣΕΔΙΓΕΠ στις Βρυσούλλες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επειδή ο εργοδότης απολύει τους Κύπριους και προσλαμβάνει στη θέση τους εργάτες από χώρες

μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως τη Ρουμανία.

Με δηλώσεις του, ο Κωστάκης Κυριάκου, Οργανωτικός Γραμματέας Σωματείου Μεταφορών και Γεωργίας της ΣΕΚ Αμμοχώστου ανέφερε ότι η απεργία γίνεται επειδή «ο συγκεκριμένος εργοδότης στο συσκευαστήριο θέλει να αντικαταστήσει το υφιστάμενο προσωπικό το οποίο εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια, με νέο προσωπικό με κάποιες διαφορετικές συνθήκες απασχόλησης. Θέλει δηλαδή να γίνει αντικατάσταση του προσωπικού χωρίς δικαιώματα πράγμα το οποίο εμείς δεν δεχόμαστε» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κυριάκου είπε ότι η αντικατάσταση των εργαζομένων γίνεται «σε μεγάλο αριθμό από κοινοτικούς, Ρουμάνους και άλλους, δηλαδή φτηνό εργατικό προσωπικό και από 2 – 3 Κύπριους».

Ερωτηθείς κατά πόσον γίνονται κάποιες διαβουλεύσεις για διευθέτηση του προβλήματος απάντησε ότι «γίνεται μια προσπάθεια με τη μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Αναμένουμε εντός των επόμενων δύο – τριών ημερών να δούμε κατά πόσον θα γίνει δεκτό από την ΣΕΔΙΓΕΠ το αίτημα μας για παραμονή του υφιστάμενου προσωπικού» σημείωσε.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε επίσης ότι «πολλά μέλη του προσωπικού του συσκευαστηρίου πατατών εργάζονται από το 1974 και μετά, δηλαδή ύστερα από τον διωγμό των προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες. Η διαμάχη αυτή έχει ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα και το προσωπικό αισθάνεται και επαγγελματικό διωγμό αφού ο εργοδότης θέλει να απασχολήσει καινούργιο προσωπικό χωρίς δικαιώματα εργοδότησης και χωρίς το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι» είπε.

Αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι, «είναι να έχουν τα δικαιώματα τους και να διατηρήσουν την εργασία τους. Ελπίζουμε ότι η ΣΕΔΙΓΕΠ θα κάνει δεύτερες σκέψεις και θα καθίσει στο τραπέζι του Υπουργείου Εργασίας για επίλυση του προβλήματος» κατέληξε ο Κωστάκης Κυριάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα