Ο ΥΠΕΣ απαντά σε δημοσίευμα για απέλαση Ελλαδίτη

17:20 20/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» που φέρει τίτλο «Απέλασαν Ελλαδίτη και τιμωρούν τα παιδιά του», διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος Ελλαδίτης, εξέτιε ποινή φυλάκισης που του επεβλήθη στις 17.1.2011 και επέλεξε να επωφεληθεί προεδρικής χάριτος, υπό τον όρο της απέλασης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τονίζει περαιτέρω ότι η Προεδρική χάρη του χορηγήθηκε και υπό τον πρόσθετο όρο ότι σε περίπτωση που αυτός επιστρέψει στη Δημοκρατία οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του υπολοίπου μέρους της ποινής του θα συλληφθεί και θα φυλακιστεί

για να εκτίσει το υπόλοιπο μέρος της εν λόγω ποινής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι θα εξετάσει αίτημα επανεισόδου του στη Δημοκρατία μετά την εκπνοή της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε, εκτός εάν ο ίδιος επιθυμεί να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στις φυλακές της Δημοκρατίας».

Όπως διευκρινίζει ο Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τα αρχεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ο Ελλαδίτης βρισκόταν στη Δημοκρατία από το 1995 και εργαζόταν, εξασφάλισε Βεβαίωση Εγγραφής ως Ευρωπαίος Πολίτης στις 09/04/2010, είναι παντρεμένος με Ε/κ από το 1995 και έχουν αποκτήσει μαζί 2 παιδιά.

Εξηγεί ακόμα ότι καταδικάστηκε σε επταετή ποινή φυλάκισης για παράνομη κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και αναφέροντας ότι επέλεξε στις 26.8.2013 να επωφεληθεί της χάριτος που χορηγήθηκε σε αυτόν στις 5.3.2013 από τον νεοεκλεγέντα τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της εγκατάστασής του στα καθήκοντά του, αποφυλακίστηκε την ίδια ημερομηνία δηλ. 26/08/2013 αφού εναντίον του εκδόθηκαν επίσης την ίδια ημερομηνία διατάγματα απέλασης / κράτησης.

Στις 28/08/2013 απελάθηκε στην Ελλάδα. Τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο απαγορευμένων μεταναστών και του επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση επανεισόδου στη Δημοκρατία για 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα