Σταθερά ψηλά στις δημοσκοπήσεις το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ

17:14 20/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Προβάδισμα στο ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ δίνει δημοσκόπηση της εφημερίδας Independent on Sunday στο ερώτημα «ποιο κόμμα είναι το αγαπημένο σας;».

Παρά το γεγονός ότι η διαφορά μεταξύ του UKIP, των Εργατικών και των Συντηρητικών στο συγκεκριμένο

ερώτημα εμπίπτει στο περιθώριο στατιστικού λάθους (27%, 26% και 25% αντίστοιχα), η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει πως το αποτέλεσμα θα θορυβήσει περαιτέρω τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

Σημειώνεται πως παράλληλα ενισχύονται οι εκτιμήσεις όσων πιστεύουν πως το UKIP θα μπορούσε να αναδειχθεί ακόμα και πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς και να αποτρέψει την αυτοδυναμία ενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων στις επόμενες γενικές εκλογές.

Δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας από την εφημερίδα Sun έφερε το UKIP στη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών, πάνω από τους Συντηρητικούς του Πρωθυπουργού Κάμερον. Η δημοσκόπηση έδινε 32% στους Εργατικούς, 26% στο κόμμα του αμφιλεγόμενου κ. Φάρατζ και 23% στο κόμμα του Πρωθυπουργού.

Στη νέα δημοσκόπηση, πάντως, στο ερώτημα πρόθεσης ψήφου οι Εργατικοί προηγούνται με 35%, με τους Συντηρητικούς στη δεύτερη θέση με 30% και το UKIP να έπεται με 19%. Στο 8% βρίσκονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το μικρότερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των κομματικών ηγετών, η δημοσκόπηση της Independent on Sunday δίνει 27% στον Ντέιβιντ Κάμερον, 22% στον Νάιτζελ Φάρατζ, 18% στον Εντ Μίλιμπαντ των Εργατικών και 13% στον Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Η ενίσχυση της δημοτικότητας του Κόμματος Ανεξαρτησίας έχει εντείνει την κριτική που δέχεται ο κ. Κάμερον από την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα των βουλευτών του κόμματός του. Ο Πρωθυπουργός έχει αντιδράσει με μια σειρά εξαγγελιών και μέτρων για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των κοινοτικών μεταναστών.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Φάρατζ κατηγόρησε τα βρετανικά ΜΜΕ για μεροληπτική σε βάρος του κόμματός του κάλυψη της άποψης δημοτικού συμβούλου του UKIP ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στη χώρα ήταν τιμωρία για την έγκριση νομοθεσίας περί γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ο κ. Φάρατζ είπε ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος εξέφραζε ανάλογες απόψεις από την περίοδο που ανήκε στο Συντηρητικό Κόμμα, χωρίς τότε να δοθεί τόση δημοσιότητα.

«Το κατεστημένο, το στάτους κβο, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλοι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες και τα τρία επονομαζόμενα μεγάλα κόμματα στη Βρετανία τρέμουν από το φόβο τους για όσα κάνει το UKIP, επειδή χτυπάμε μια ευαίσθητη χορδή όχι μόνο των απλών ανθρώπων, αλλά πολλών στοιχείων της επιχειρηματικής κοινότητας επίσης. Θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πυροβολήσουν», σχολίασε ο Βρετανός πολιτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα