Ο Πρόεδρος των ΚΑ προσπαθεί να παρακάμψει την ουσία για Σχέδιο Β, αναφέρει η ΠΕΟ

19:57 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου προσπαθεί να παρακάμψει την ουσία αναφορικά με το Σχέδιο Β, το οποίο κρατούσε κρυφό και ζήτησε να ενημερώσει τις συντεχνίες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλλου, αναφέρει η ΠΕΟ σε σημερινή της ανακοίνωση, με την οποία σχολιάζει σημερινή σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

“Η πιθανότητα να μην εγκριθεί

το Σχέδιο Διάσωσης έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά την Κυβέρνηση, την εταιρεία και τις συντεχνίες. Το θέμα αυτό έχει σχέση με το αν υπάρχει πολιτική βούληση και θέληση. Τότε θα μπορούσε πράγματι να συμφωνηθεί Σχέδιο Β που θα ενεργοποιείτο την κατάλληλη στιγμή”, αναφέρει η ΠΕΟ, η οποία θέτει τέσσερα ερωτήματα στον κ. Αντωνίου για να απαντήσει.

Ποιο είναι το Σχέδιο Β, τι περιλαμβάνει και με ποιους το συζήτησε μέχρι σήμερα; Αν δεν εγκριθεί το Σχέδιο Διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσουν ή όχι οι Κυπριακές Αερογραμμές; Αν δεν υπάρχει Στρατηγικός Επενδυτής που θα αναλάβει τη «CYPRAIR» θα λειτουργήσει και πώς αυτή η εταιρεία; Η μήπως καραδοκεί στο παρασκήνιο Στρατηγικός Επενδυτής; Εάν υπάρχει Στρατηγικός Επενδυτής θα εργοδοτήσει τους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών και με ποιους όρους;

Εάν ο Πρόεδρος των ΚΑ, σύμφωνα με την ΠΕΟ, “έχει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που αφορούν την ουσία της ύπαρξης και λειτουργίας Κυπριακών Αερομεταφορών καθώς και του μέλλοντος των εργαζομένων ας τις απαντήσει δημόσια. Σε εμάς δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις”.

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι την ξενίζει το γεγονός πως ο Πρόεδρος των ΚΑ “παρόλο που ζήτησε και συζήτησε το θέμα με το Γενικό Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνη Νεοφύτου χωρίς να μπορεί να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες, έκρινε σκόπιμο να εκδώσει επικοινωνιακή ανακοίνωση”.

Αναφέρει επίσης ότι κατά τη συνάντηση της Πέμπτης, 12 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Γιαννάκης Σουρουλλάς μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της εταιρείας είπε χαρακτηριστικά στην παρουσία όλων: “Οι φόβοι, οι ανησυχίες και οι υποψίες που είχαμε επαληθεύονται με το ξαναζωντάνεμα της `CYPRAIR`” και ότι “η συνδικαλιστική πλευρά θα πρέπει να συζητήσει τρόπους για προστασία των εργαζομένων αν βέβαια στη θέση που βρεθήκαμε μπορούμε να κάνουμε κάτι”.

Ο κ. Σουρουλλάς είπε ακόμη, σύμφωνα με την ΠΕΟ, ότι “φαίνεται ότι η ευγένεια με την οποία εκφραστήκαμε παρεξηγείται”.

Τέλος, η ΠΕΟ αναφέρει ότι “οι εργαζόμενοι έκαναν πολλές θυσίες από το 2004 προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Κυπριακές Αερογραμμές” και καλεί τον Πρόεδρο των ΚΑ “να μην θυματοποιήσει και τους τελευταίους που παρέμειναν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα