Χαμηλότερο του 2% το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2015 και 2016, δηλώνει Ελληνας αξιωματούχος

19:57 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα αναμένει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της μεταξύ των ετών 2015 και 2016 θα είναι “πολύ χαμηλότερό” από 2% του ΑΕΠ, καθώς η οικονομία της ωφελήθηκε από την πολύ καλή τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχους του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, ενόψει των διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Το δημοσιονομικό κενό – ή το ποσό το οποίο η Ελλάδα

αναμένεται να υπολείπεται των στόχων του προϋπολογισμού που έθεσαν οι δανειστές (ΕΕ/ΔΝΤ) – θα είναι ένα σημαντικό θέμα συζήτησης, όταν οι επιθεωρητές της Τρόικας αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα την εξέταση της προόδου που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της.

Σε έκθεση τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούσε το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ μεταξύ των ετών 2015 και 2016, ή περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα αναμένει τώρα ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3,8% το 2013 και θα αναπτυχθεί κατά 0,6% το επόμενο έτος, ανοίγοντας το δρόμο για μικρότερο, από το αναμενόμενο, δημοσιονομικό έλλειμμα κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Αθήνα ελπίζει να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να καλύψει το δημοσιονομικό κενό χωρίς νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα