Στο νηπιαγωγείο Γιόλου παραμένουν τα δίδυμα με κινητικά προβλήματα

18:44 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί για τα δίδυμα παιδάκια του νηπιαγωγείου της Γιόλου που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και αρχικά η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, ζητούσε τη μετακίνηση τους στο ειδικό σχολείο της Θεοσκέπαστης που διέθετε τις αναγκαίες εγκαταστάσεις.

Οι αντιδράσεις και η επιμονή τόσο των οργανωμένων γονιών όσο και της κοινότητας έφεραν αποτέλεσμα, σύμφωνα με το μέλος της σχολικής εφορείας της κοινότητας Ευγένιο Νεοφύτου, αφού τελικά τα δίδυμα κοριτσάκια έγιναν αποδεκτά στο περιφερειακό δημοτικό – νηπιαγωγείο Γιόλου

– Μηλιού μαζί με τρίτο κοριτσάκι, που επίσης αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, για το οποίο όμως είχε εγκριθεί από τη αρχή της σχολικής χρονιάς βοηθός για να το συνοδεύει.

Ο κ. Νεοφύτου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως είναι θέμα χρόνου πια να εγκριθεί και για τα παιδιά αυτά σχολική βοηθός, έστω μία και για τα δύο αδερφάκια «λόγω της κρίσης».

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στην επιστολή που απεστάλη χθες στη σχολική εφορεία της κοινότητας Γιόλου από τον κ. Ελπιδοφόρο Νεοκλέους εκ μέρους της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας, και με κοινοποίηση της και στην Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πάφου (ΕΕΕΑΕΠ) σύμφωνα με την οποία, έχει εγκριθεί για τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 η στελέχωση του δημόσιου νηπιαγωγείου Γιόλου με μία (1) πρόσθετη σχολική βοηθό για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι δύο (2) σχολικοί βοηθοί η μία δηλαδή που υπάρχει στο νηπιαγωγείο και η πρόσθετη που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των διδύμων κοριτσιών και της τρίτης μαθήτριας που θα φοιτούν στο νηπιαγωγείο Γιόλου.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας και έκανε αποδεκτό το αίτημα των γονιών, της σχολικής εφορείας, και της κοινότητας και επανέλαβε πως «η διαφορά είναι δικαίωμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα