Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναμένει αποφασιστικές κινήσεις στο Κυπριακό

08:16 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην εν εξελίξει μέχρι εκείνη τη στιγμή συνομιλίες του Greentree αναφέρθηκε χθες ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Μάρτιν Νεζίρκι, την ώρα που ο Μπαν Γκι-μουν κατευθύνονταν προς το συγκρότημα του Λονγκ Αϊλαντ, για να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες κατά τη δεύτερη μέρα των συνομιλιών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι προσδοκίες του Γενικού Γραμματέα πληρούνται από τις δύο πλευρές, είναι όντως ικανοποιημένος και αν έχει συμμετάσχει περισσότερες ώρες για δύο συνεχιζόμενες μέρες σε διαπραγματεύσεις σε άλλα διεθνή ζητήματα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό είναι ασφαλώς ένδειξη της δέσμευσης

των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν στη συμφιλίωση αυτής της, υπό την ηγεσία των Κυπρίων, διαδικασίας».

«Είναι όντως ασυνήθιστο για οποιονδήποτε ΓΓ να αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο για ένα θέμα σε μία καθορισμένη περίοδο. Αυτό είναι μία ένδειξη για το πόσο πιστεύει ο Γενικός Γραμματέας ότι είναι σε θέση να βοηθήσει αυτή τη διαδικασία προς τα εμπρός και στην αυριανή (σημερινή) του ενημέρωση, που θα είναι ένα δείγμα αξιολόγησης, θα πει πώς αυτές οι συναντήσεις έχουν προχωρήσει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα, Alexander Downer, χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα των συνομιλιών εντατική.

«Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στα βασικά ζητήματα», συνέχισε, και «ο Γενικός Γραμματέας έχει κάνει σαφείς τις προσδοκίες του προς τους δύο ηγέτες να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα