ΓΓ ΣΕΚ: Ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης των πολιτών και των κρατών – μελών της ΕΕ

16:53 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην ανάγκη όπως υπάρξει συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους πολίτες και ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ, για να αντιμετωπισθούν όλα τα αρνητικά φαινόμενα που πλήττουν τους εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη, αναφέρθηκε ο Γενικός  Γραμματέας της ΣΕΚ, Νίκος Μωυσέως, με χαιρετισμό του ενώπιον της συνόδου της Συντονιστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΕΣΣΕ), στο οίκημα της ΣΕΚ, στη Λευκωσία.

“Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε”, δήλωσε

ο κ. Μωυσέως, “χρειαζόμαστε πόρους για ανάπτυξη και επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο που θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης”.

“Με ευφάνταστες πολιτικές”, πρόσθεσε, “πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε την ανεργία και να τοποθετήσουμε νέους ανθρώπους στην αγορά εργασίας” και “προς αυτές τις κατευθύνσεις φρονώ ότι θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας”.

“Το τρίπτυχο συνεργασία – ανάπτυξη – απασχόληση πρέπει να αποτελεί την πυξίδα μας για τα επόμενα έτη”, είπε ο ΓΓ της ΣΕΚ, ενημερώνοντας παράλληλα τους συνέδρους ότι “τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά συνδικάτα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή συνεργασία, που στόχο έχει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του απλού ανθρώπου ως εργαζόμενου και ως καταναλωτή”.

“Με τους Τουρκοκυπρίους συναδέλφους μας”, συνέχισε, “βρισκόμαστε σε ένα συνεχή αγώνα για άρση της κατοχής και εδραίωση της ενιαίας οικονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευημερίας σε ολόκληρη την επικράτεια της ευρωπαϊκής Κύπρου”.
όπως ανέφερε ο ΓΓ της ΣΕΚ, “κοινή είναι η μοίρα μας, κοινό είναι και το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα παιδιά μας”.

“Η σημερινή συνεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής της ETUC (ΕΣΣΕ)”, είπε ο κ. Μωυσέως, “πραγματοποιείται σε μιαν κρίσιμη και οριακή στιγμή τόσο για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία όσο και για την κυπριακή”.

“Η Κύπρος, αυτή την ώρα”, δήλωσε ο ΓΓ της ΣΕΚ, “βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την Τρόικα, σε μιαν προσπάθεια συνομολόγησης συμφωνίας για χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας”.

Ο κ. Μωυσέως ενημέρωσε τους συνέδρους ότι “το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από την Κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου 2012 και έκτοτε έγιναν αρκετές επαφές και αρκετές συσκέψεις, ενώ σήμερα βρισκόμαστε εν αναμονή των τελικών αποφάσεων”.

“Το συνδικαλιστικό κίνημα”, δήλωσε ο κ. Μωυσέως, “συναντήθηκε με το κλιμάκιο της Τρόικας που επισκέφθηκε την Κύπρο και διατύπωσε τις απόψεις του για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων, όπως είναι η συνέχιση του θεσμού της ΑΤΑ και η διατήρηση του συστήματος εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο”.

“Υποδείξαμε προς την Τρόικα, είπε ο κ. Μωυσέως, “πως η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας δεν θα ενισχυθεί μόνον μέσα από τη συρρίκνωση των μισθών και των ωφελημάτων της εργατικής τάξης, αλλά και μέσα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας σε εθνικό επίπεδο, αλλά και μέσα από τη μείωση των επιτοκίων και του ηλεκτρικού ρεύματος, η αύξηση των οποίων τα τελευταία έτη γονάτισε επιχειρήσεις και νοικοκυριά”.

“Όλοι εμείς που αποτελούμε δραστήριο και αναπόσ

Keywords
Τυχαία Θέματα