Περδίκης: Ο θόρυβος για τον εταιρικό φόρο πλήττει τις διαπραγματευτικές ικανότητες της Κυβέρνησης

16:25 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο θόρυβος και τα δημοσιεύματα για τον εταιρικό φόρο, πλήττουν την οποιαδήποτε δυνατότητα της κυπριακής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί διεκδικητικά έναντι της Τρόικας, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος είπε πως ο θόρυβος αυτός τροφοδοτείται από αντιδράσεις στο εσωτερικό, οι οποίες εν πολλοίς είναι υπερβολικές.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε ότι η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι οδηγείται η κατάληξη των

συζητήσεων για το μνημόνιο μέσα στο νέο χρόνο, σημειώνοντας πως αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την οικονομία και τη δημοκρατία.

Υποστήριξε, εξάλλου, ότι “η συνεχιζόμενη αναμονή, η μη λήψη μέτρων, δημιουργεί περισσότερα κενά και αδυναμίες και καθιστά τελικά το μνημόνιο να μετατρέπεται από κατάρα σε ευλογία και σε μάννα εξ` ουρανού”.

“Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούμε άμεση κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 και συζήτηση με το σωστό τρόπο που επιτρέπει πληροφόρηση και παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας”, είπε ο κ. Περδίκης.

Όπως είπε η αναμονή επιδεινώνει την κατάσταση και παραπέμπει στην κατάσταση στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι δημιουργείται και η εντύπωση ότι η κατάληξη του μνημονίου θα είναι το 2013.

“Είναι αμφίβολο τελικά κατά πόσο η νυν κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις θα υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα. Δημιουργούνται πολύ βάσιμες αμφιβολίες ότι τελικά το μνημόνιο θα αφεθεί να υπογραφεί από την επόμενη κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το πάγωμα του διαλόγου μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για την ΑΤΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί αργοπορημένα προτάσεις.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι θα πρέπει όλες οι κυβερνητικές προτάσεις και ο προϋπολογισμός να προωθηθούν στη Βουλή για να συζητηθούν, υπογραμμίζοντας ότι η καθυστέρηση περιπλέκει τα πράματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα