ΓΓ ΑΚΕΛ: Παλινδρόμηση και ασυνέπεια της Κυβέρνησης στις ΚΑ

14:24 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για παλινδρόμηση και ασυνέπεια που πλήττουν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, σε σχέση με τους χειρισμούς της στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, έκανε σήμερα λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Κυπριανού είπε πως «δεν γίνεται να συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, να παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις,

να τις εξαγγέλλει στην εταιρεία, στους εργαζόμενους αλλά και δημόσια και σε λιγότερο από ένα μήνα να ανατρέπει το ίδιο τις αποφάσεις που έχει λάβει».

«Γνώριζε ποιά ήταν τα δεδομένα όταν λάμβανε τις αποφάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις με ανευθυνότητα ή με πρόχειρο τρόπο. Αυτή λοιπόν η παλινδρόμηση είναι ασυνέπεια και πλήττει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Είπε ακόμη πως κάτι που δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, είναι πως «βλέπουμε διαδικασίες οι οποίες έχουν κερδηθεί με πολλούς αγώνες, με πολλές θυσίες και με διαβουλεύσεις, οι οποίες έγιναν διαχρονικά εδώ και δεκαετίες, να ισοπεδώνονται με την μεγαλύτερη ευκολία με πρόσχημα το μνημόνιο».

«Θεωρώ ότι αυτό είναι λανθασμένη υπηρεσία στον τόπο. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το συνειδητοποιούμε, χρειάζεται όλοι να συνεισφέρουμε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα συντεταγμένο τρόπο, δίχως χρονοτριβή για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μιαν ισορροπία στην κοινωνία», είπε ο κ. Κυπριανού.

Διαφορετικά, κατέληξε, «θα προκαλέσουμε έναν χάος που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση του τόπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα