Ιδρώτας: 7 λύσεις για να είστε πιο… cool

14:02 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μήπως ιδρώνετε έντονα ή με την παραμικρή άνοδο του θερμομέτρου; Η αυξημένη εφίδρωση σας φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση; Τότε μάλλον θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Σας προτείνουμε 7 λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

1. Για εσώρουχα προτιμήστε τα βαμβακερά υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, ενώ απορροφούν τον ιδρώτα.

2. Αν ιδρώνουν τα πόδια σας φοράτε δερμάτινα παπούτσια με βαμβακερές κάλτσες και αλλάζετε καθημερινά κάλτσες.

3. Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια συνεχόμενες μέρες καθώς πρέπει να αφήνετε κάθε

δεύτερη μέρα τα παπούτσια σας να αεριστούν. Ακόμη υπάρχουν ειδικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην περίπτωση που ιδρώνουν τα πόδια σας.

4. Αποφεύγετε τα καυτερά φαγητά που επιτείνουν το πρόβλημα. Αποφεύγετε επίσης το κρεμμύδι και το σκόρδο για τον ίδιο λόγο.

5. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο αποσμητικό για έντονο πρόβλημα εφίδρωσης.

6. Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος γιατί συχνά ευθύνεται για την έντονη εφίδρωση. Αν συνήθως ιδρώνετε όταν αγχώνεστε προσπαθήστε να δοκιμάσετε τεχνικές χαλάρωσης όπως λ.χ. βαθιές αναπνοές.

7. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα παχυσαρκίας ή έχετε αρκετά περιττά κιλά προσπαθήστε να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος. Η παχυσαρκία επιτείνει και αυτή το πρόβλημα της αυξημένης εφίδρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα