Νέα έκκληση προς Ελεγκτές και Υπουργείο από τη Βουλή για διάλογο

17:26 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα έκκληση προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας να παρακαθίσουν σε εξαντλητικό διάλογο απηύθυνε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, μετά τη διαπίστωση κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της για το θέμα των Ελεγκτών, ότι η διαφορά δεν γεφυρώθηκε και το αδιέξοδο παραμένει.

Δια του Προέδρου της Αντώνη Αντωνίου, η Επιτροπή κάλεσε

τους Ελεγκτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τα νέα απεργιακά μέτρα και το Υπουργείο Συγκοινωνιών να συζητήσει τις προτάσεις που δημιουργούν προσδοκίες διάρρηξης του αδιεξόδου, όπως η πρόταση του Βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαϊδη.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου, που παρέστη στη συνεδρία, δήλωσε πως έχουν δοθεί από το λογιστή της Εθνικής Εποπτικής Αρχής οι αριθμοί (ποσό) και διαφάνηκε ότι το ποσό των 9 εκατομμυρίων που αναφέρουν οι Ελεγκτές είναι ανυπόστατο και ότι στην πράξη δεν θα υπάρχουν απώλειες.

Ο κ. Φλουρεντζου χαιρέτισε τη θέση αρχής από πλευράς των Βουλευτών ότι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης της όποιας ομάδας εργαζομένων του δημόσιου τομέα από τις αποφάσεις που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Πρόσθεσε πως θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι συντεχνίες των εργαζομένων ώστε να ξεκαθαρίσει ο λόγος για τον οποίον «τον αγώνα ποιούμεθα. Αν είναι περί χρημάτων ή για τους όποιους άλλους λόγους», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ακόμα ότι ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας δεσμευτική, πλέον, διαιτησία μονομερώς, δηλαδή είτε προσέλθει, στο διάλογο με το Υπουργείο Εργασίας είτε όχι η συντεχνία των Ελεγκτών».

Συνεχίζοντας είπε πως οι όποιοι διαιτητές ορισθούν, θα προσκαλέσουν και τις δύο πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους και ανέφερε πως οι Ελεγκτές δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν, ενώ το Υπουργείο θα καταθέσει τις απόψεις του και «θα σεβαστούμε την απόφαση όποια και να είναι».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δικαιούνται να πει ότι τα όποια μέτρα αποχής που χαρακτηρίστηκαν ήδη από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων καταχρηστικά και παράνομα και αντιβαίνουν των προνοιών του κώδικα επίλυσης διαφορών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Γιώργος Γεωργίου ανέφερε πως το Υπουργείο Συγκοινωνιών επιμένει στις θέσεις του και εμείς εμμένουμε στις δικές μας έχοντας επιχειρήματα, τα οποία τις στηρίζουν.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε μια πρωτοβουλία από τον κ. Νικολαϊδη που δεν κατατέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη ετοιμότητα από το Υπουργείο Συγκοινωνιών να συζητήσει και δήλωσε την ετοιμότητα της συντεχνίας να συζητήσει την όποια πρωτοβουλία τεθεί στο τραπέζι και μπορεί να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο.
Η μονομερής πρόθεση του Υπουργείου Συγκοινωνιών να προχωρήσει σε διαιτησία, επιβεβαιώνει στις θέσεις μας, είπε και προσθέτοντας ότι «δεν μας δεσμεύει η συμφωνία περί ουσιωδών υπηρεσιών όπως την επικαλείται ο Υπουργός Συγκοινωνιών γιατί αρχικά παραβιάστηκε από το Υπουργε

Keywords
Τυχαία Θέματα