Τις πύλες της ανοίγει στις 27 Ιανουαρίου 1η HOREXPO Cyprus

16:36 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις πύλες της ανοίγει την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης στη Λευκωσία για πρώτη φορά η HOREXPO Cyprus, η 1η Διεθνής Εκθεση Εξοπλισμού και Τροφοδοσίας Ξενοδοχείων, Μονάδων Εστίασης και Ψυχαγωγίας.

Η Εκθεση, που είναι το αποτέλεσμα της Κοινοπραξίας της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου (ΑΚΕΚ) και των

ελληνικών εταιρειών «XENIA Εκθέσεις – Συνέδρια Α.Ε» και «ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων Α.Ε», παρουσιάστηκε σήμερα από τους διοργανωτές της στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στο ΚΕΒΕ.

H HOREXPO Cyprus θα ανοίξει στις 27 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι 16:00-22:00. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των εκθετών ανέρχεται αυτή τη στιγμή, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της Εκθεσης, στους 70.

Ο Πρόεδρος της ΑΚΕΚ Λοΐζος Κωνσταντίνου έκανε λόγο για την ανάγκη ανάδειξης νέων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εξοπλισμού και τροφοδοσίας σε μιαν περίοδο ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών και διεξόδων από την οικονομική ύφεση.

Εξήγησε δε πως μέσα από την Εκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίζει εταιρείες που σχετίζονται με επαγγελματικό εξοπλισμό μαζικής εστίασης, τρόφιμα και ποτά, επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια, συστήματα και προϊόντα καθαρισμού, είδη κοσμετολογίας, επεξεργασία νερού, εξοπλισμό πισίνας και spa, εξοπλισμό αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, συστήματα ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης, έπιπλα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, στρώματα, συστήματα σκίασης, συστήματα τηλεπικοινωνιών, ήχου, εικόνας και ασφάλειας, και λογισμικό και συστήματα δικτύων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΚΕΚ, ο επαγγελματικός χαρακτήρας της Εκθεσης θα ενισχυθεί και από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως τα ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα “Hospitality Excellence”, που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το 3ο Τουριστικό Συνέδριο του ΠΑΣΥΔΙΞΕ με θέμα «Αειφορία ξενοδοχείων και τουριστικές εξελίξεις», τον 8ο Παγκύπριο Διαγωνισμό κοκτέιλ και τον 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Flair στις κατηγορίες sparkling cocktail και free style.

Στα αξιοσημείωτα της Εκθεσης, όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, η παρουσία των επιχειρήσεων από την Κρήτη, οι οποίες εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και οι οποίες θα παρουσιάσουν κρητικά παραδοσιακά προϊόντα κατά το Κρητικό Πανόραμα Γεύσεων την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της «XENIA Εκθέσεις – Συνέδρια Α.Ε» Νίκος Κούμανης εξήγησε ότι στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν μέσα στην επόμενη τριετία εκθεσιακή συνείδηση στην κυπριακή αγορά και να καταστήσουν την HOREXPO Cyprus τόπο συνάντησης των επιχειρηματιών, όχι μόνο από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την προσέλκυση επιχειρήσεων και επισκεπτών από το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Αίγυπτο.

Ο κ. Κούμανης εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος, επενδύοντας σε υποδομές και έμψυχο δυναμικό, «μπ

Keywords
Τυχαία Θέματα