Συνάντηση Οικολόγων – Αγανακτισμένων για συνταγματικές αλλαγές

17:21 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτάσεις για θεσμικές και συνταγματικές αλλαγές συζήτησαν αντιπροσωπεία των αγανακτισμένων – αφυπνισμένων πολιτών με την ΓΓ και την Εκπρόσωπο Τύπου του κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Ο Αγις Παναρέτου, εκ μέρους της ομάδας αγανακτισμένων – αφυπνισμένων δήλωσε μετά τη συνάντηση στα γραφεία των Οικολόγων ότι με αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών τους με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με τα οποία συζήτησαν ήδη κάποιες προτάσεις. Ευελπιστούν, ανέφερε, σύντομα να υπάρξει νέος κύκλος συναντήσεων για τις προτάσεις που πρόκειται να μετατραπούν σε νομοσχέδια προς τη Βουλή.

Αναμένουν,

πρόσθεσε, οι προτάσεις να ψηφιστούν πριν την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο γιατί πιστεύουν – όπως είπε – ότι όλοι θα προσπαθούν να τους αποφύγουν λόγω φόρτου εργασιών και δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν μερικές από τις προτάσεις για τις οποίες ζητούν εφαρμογή ”για να μην ξαναέχουμε Μαρί, να μην ξαναέχουμε χρηματιστήριο, να μην ξαναέχουμε Ηλιο”.

Για την ομάδα των αγανακτισμένων, είπε, δεν άλλαξε η απαίτηση για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο το πόρισμα Πολυβίου και η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων ”υποδεικνύουν ως κατεξοχήν υπεύθυνο για την τραγωδία του Μαρί. Ταυτόχρονα ζητούμε την τιμωρία των άλλων ενόχων που εμπλέκονται στο έγκλημα αυτό και καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να μην εκτελεί επιλεκτική δικαιοσύνη”. Η ατιμωρησία προγενεστέρων ενόχων δεν δικαιολογεί την άφεση αμαρτιών σε πρόσφατα εγκλήματα, σημείωσε.

Από την πλευρά της η ΓΓ των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου δήλωσε ότι καλωσόρισαν θετικά τις απόψεις της ομάδας των αγανακτισμένων και συμφωνούν σε πολλά θέματα που έχουν θίξει και αφορούν κυρίως τη διαφάνεια, τον έλεγχο των διαδικασιών του κράτους και τη θεσμοθέτηση διαδικασιών εκεί όπου υπάρχουν κενά.

Είναι πολύ σημαντικός ο διάλογος με ομάδες πολιτών και οι προτάσεις τους πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψην από τα κόμματα, τη Βουλή και την ίδια την κυβέρνηση προς όφελος της Δημοκρατίας, της δημόσιας ζωής και των ίδιων των πολιτών.

Για το Μαρί, η κ. Παναγιώτου είπε ότι όπως και όλοι οι πολίτες αναμένουν την απονομή της δικαιοσύνης και δεν ξεχνούν. ”Θα το θυμόμαστε μέχρι να τελειώσει και να τελειώσει με έναν τρόπο δίκαιο”, κατέληξε

Keywords
Τυχαία Θέματα