Ν. Αναστασιάδης: Απόλυτα επιτυχής η συνάντηση με Γιούνκερ

20:52 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συνάντησή του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

«Η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και όπως δήλωσε μετά το πέρας της ο κ. Αναστασιάδης, οι προοπτικές επίτευξης των στόχων που θέτει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι

θετικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης προέβαλε τους τρεις βασικούς στόχους της κυπριακής πλευράς για τους οποίους ο κ. Γιούνκερ έδειξε απόλυτη κατανόηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στόχοι αυτοί είναι η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών ώστε να αποφευχθεί η ένταξη στο Μηχανισμό, η αποδοχή των ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος της Κύπρου.

«Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρουπ, Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Γιούνκερ ήταν σημαντικότατη και θεωρώ και απόλυτα επιτυχής, μπορώ να πω, αν λάβω υπόψη τις αντιδράσεις στην πρωτοβουλία που ανέλαβα, προκειμένου, από τη μια να διασωθούν οι κυπριακές τράπεζες αλλά και από την άλλη να μην ενταχθεί η Κύπρος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα», ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι «για τον ίδιο σκοπό θα έχω συναντήσεις στις 5 Ιουνίου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Ρόμπαϊ, ενώ την επομένη θα έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, και βεβαίως και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «για όλη την πρωτοβουλία και για το περιεχόμενη της συνομιλίας μου με τον κ. Γιούνκερ, θα ενημερώσω τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Πανίκο Δημητριάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή και ευελπιστώ ότι από κοινού μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα για την πατρίδα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα