ΚΟΝ-ΜΠΕΝΤΙΤ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Παράταση του Μνημονίου κατά δύο έτη προτείνουν οι Πράσινοι ευρωβουλευτές, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να συμμορφωθεί στα οικονομικά μέτρα που της έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Το μνημόνιο

που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών πρέπει να «προσαρμοστεί» χωρίς να «επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο Στρασβούργο, οι Πράσινοι πρότειναν να υπάρξει μια «νέα πράσινη συμφωνία» για επενδύσεις στην Ελλάδα, ολοκληρωτικό πάγωμα των στρατιωτικών επενδύσεων και ανάληψη από την ΕΕ της ευθύνης των ατόμων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει για «τη μείωση του κοινωνικού σοκ από τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη χρονιά», διότι η μείωση κατά το ήμισυ των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

«Πρέπει να επανεξετάσουμε, μέσω διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, αν έχουμε πάει πολύ μακριά» με τη μείωση των μισθών, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα