Με τον Υπουργό Παιδείας συναντάται τη Δευτέρα η ηγεσία της ΠΟΕΔ

12:42 25/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με επίκεντρο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα θέματα της στελέχωσης των σχολείων, τα βιβλία και τα εργοτάξια που βρίσκονται σε εξέλιξη, η ηγεσία της ΠΟΕΔ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τις προηγούμενες εβδομάδες η ΠΟΕΔ έχει πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συζητώντας διάφορα θέματα που

σχετίζονται με τη Δημοτική Εκπαίδευση ευρύτερα, συμπεριλαμβανομένων της Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Αναμένεται ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού θα ξεκαθαρίσουν και θα δοθούν οριστικές λύσεις και απαντήσεις στα ζητήματα που θα τεθούν.

Η ΠΟΕΔ, όπως αναφέρεται, έχει ήδη συναντηθεί με τη Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και αρχές της εβδομάδας θα έχει επαφές με τη Συνομοσπονδία Γονέων Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, με τις οποίες υπάρχει ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα που τέθηκαν ως προς την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την πορεία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και σύντομα αναμένεται να ζητηθεί από κοινού συνάντηση της ΠΟΕΔ και των Οργανωμένων Γονιών με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 3 του Σεπτέμβρη αρχίζει για τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης η νέα σχολική χρονιά, με την καινοτομία που για πρώτη φορά εφαρμόζεται φέτος, το «Διήμερο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικού» να διεξάγεται μεταξύ 5 και 7 Σεπτεμβρίου.

«Για τα παιδιά το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι όλα θα είναι πανέτοιμα έτσι ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων, χωρίς προβλήματα και ελλείψεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα