Συνεχίζεται στα κατεχόμενα ο απόηχος της καταδίκης Ναδίρ

10:42 25/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον τίτλο ‘Ιδού ο «φίλος»’ η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ότι σε δηλώσεις της η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή χαρακτήρισε την ποινή που επεβλήθη στον Τ/κ Ασίλ Ναδίρ «γελοία».

Η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς σε δηλώσεις Τ/κ πολιτικών σχετικά με τον υπόθεση Ναδίρ.

Ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας των κατεχομένων Σουνάτ Ατούν είπε ότι ο Ναδίρ ήταν πρωτοπόρος με  σημαντικότατη συμβολή στην ανόρθωση της τ/κ οικονομίας.

Ο ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ

Ντενκτάς ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η ψευδοκυβέρνηση και οι Τ/κ παρακολουθούσαν τις εξελίξεις ως απλοί θεατές και ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το θέμα με περισσότερη δραστηριότητα και αντιδράσεις από τη ψευδοκυβέρνηση.

Ο ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης Τουργκάι Αβτζί είπε ότι ο Ναδίρ ήταν ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας της τ/κ κοινότητας.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην υπόθεση Ναδίρ και γράφει ότι τώρα ήλθε η σειρά της χρηματικής αποζημίωσης των μετόχων της Πόλυ Πεκ καθώς και της καταβολής των δικαστικών εξόδων.

Όπως γράφει η εφημερίδα, σε περίπτωση που ο Ναδίρ αδυνατεί να καταβάλλει το κονδύλι θα προστεθούν χρόνια στην ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαβαντίς», το κονδύλι φθάνει τα 70 εκατομμύρια στερλίνες (60 εκατ. για αποζημιώσεις και 10 εκατ. για δικαστικά έξοδα».

Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες από τις φυλακές στις οποίες οδηγήθηκε ο Ναδίρ για να εκτίσει την ποινή του.

Η «Χαμπερντάρ» αναφέρεται στις δηλώσεις του πρώην δικηγόρου του Ναδίρ και ειδικού στο αγγλικό Δίκαιο Αλί Ριζά Γκιοργκιούν, ο οποίος είπε ότι η απόφαση είναι πολιτική και όχι νομική και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Εφετείο θα τον αθωώσει.

Η σύζυγος του Ναδίρ, Νουρ είπε ότι ο σύζυγός της είναι αθώος και ότι τώρα αρχίζει ο αγώνας.

Ισχυρίστηκε ότι το όλο θέμα είναι πλεκτάνη των Ε/κ και ότι η απόφαση είναι πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα