ΕΔΕΚ: Η Κυβέρνηση να εγκαινιάσει διάλογο με τους ποιμνιοτρόφους

11:42 25/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ καλεί τη Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την άτεγκτη στάση της απέναντι στα αιτήματα των ποιμνιοτρόφων και να εγκαινιάσει διάλογο μαζί τους σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων που θα αποπυροδοτήσουν την ένταση των τελευταίων ημερών. Καλούμε ταυτόχρονα τους αιγοπροβατοτρόφους να επιδείξουν πνεύμα συναίνεσης και συνδιαλλαγής προκειμένου να υπάρξει συμφωνία η οποία θα ικανοποιεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα δίκαια αιτήματα τους.

Απορρίπτουμε προσπάθειες να αποδοθούν ύποπτα ελατήρια και αλλότριοι

στόχοι στις δικαιολογημένες διεκδικήσεις των αιγοπροβατοτρόφων οι οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικά και βασανιστικά προβλήματα.

Τέλος αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδοκιμάσουμε αψυχολόγητες ενέργειες ορισμένων από τους διαμαρτυρόμενους ποιμνιοτρόφους σε ότι αφορά τη ταπεινωτική και εξευτελιστική μεταχείριση ζώων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Πράξεις που προσβάλλουν το Πολιτισμό μας δεν εξυπηρετούν κανένα αγώνα διεκδίκησης.

”Αποδοκιμάζουμε επίσης την υπερβολική χρήση βίας από την Αστυνομία και καταγελούμε την επιστράτευση της ΚΥΠ για λήψη φωτογραφιών και μαγνητοσκόπησης της εκδήλωσης από τηλεοπτικό συνεργείο. Πρόκειται για ανεπίτρεπτη πρακτική που θυμίζει καθεστώτα αστυνομικού και ολοκληρωτικού κράτους”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα