Με 10,81 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η Κύπρος για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας

14:22 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διάθεση 10,81 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και 160,24 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης ης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των νέων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί σε 19 κράτη μέλη με υψηλή νεανική ανεργία ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ, θα αρχίσει να εκταμιεύεται από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ τα ποσά που ανακοίνωσε η Κομισιόν αφορούν μια πρώτη κατανομή των πόρων. Το όριο επιλεξιμότητας

είναι η ανεργία των νέων να είναι μεγαλύτερη του 25%.

Αναφορικά με την Κύπρο η Κομισιόν αναφέρει ότι είναι επιλέξιμη δεδομένου ότι το Σεπτέμβριο η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών ανήλθε στο 43,9% και οι νέοι που δεν σπουδάζουν, δεν εκπαιδεύονται και δεν εργάζονται ανέρχονται στο 16% του συνόλου της εν λόγω ηλιακής ομάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ανεργία των νέων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 57,3% των νέων 15 έως 24 ετών, ενώ οι νέοι 18-24 ετών που δεν σπουδάζουν, εκπαιδεύονται ή δουλεύουν (ΝΕΕΤ), φτάνουν στο 20,3% του συνόλου.

Η Κομισιόν έχει καλέσει τις επιλέξιμες χώρες να υποβάλουν προγράμματα στις Βρυξέλλες, ενώ η βασική δράση που χρηματοδοτείται από την εν λόγω πρωτοβουλία, είναι η προσφορά θέσης εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης σε κάθε νέο κάτω ων 25 ετών το αργότερο 4 μήνες μετά την απώλεια της θέσης εργασίας ή την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα