Μ. Καρογιάν: Τους ηγέτες δεν αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις

13:44 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τους ηγέτες δεν αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις όσο κι αν στοιχίζουν και όπως αν περίτεχνα παρουσιάζονται, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν μπορεί να είναι αυτός που το μεταχειρίζεται ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών.

Σε δήλωση του αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του για

επανεκλογή στο αξίωμα του Προέδρου του ΔΗΚΟ, συνοδευόμενος από μέλη του Κόμματος που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του, ο κ. Καρογιάν είπε, μεταξύ άλλων, ότι «μπροστά στην κοινωνική απαίτηση για ένα νέο ξεκίνημα του πολιτικού μας συστήματος, οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι η επιστροφή σε αρχηγικά πρότυπα του παρελθόντος ούτε σε μεσιανικού τύπου ηγεσίες».

«Η αναβίωση απολίτικων και προσωποπαγών διλλημμάτων του τύπου που προβάλουν όσοι θέλουν την πολιτική μεταλλαγμένη σε διαγωνιστική διαδικασία ατομικών προσόντων και μιας ψευδεπίγραφης ηγετικής καταλληλότητας, αποτελούν προφανή αποπροσανατολισμό μπροστά στην ανάγκη να παραχθούν επιτέλους συλλογικές εθνικές στρατηγικές εξόδου από την κρίση και αποκατάστασης των αρχών της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι «τους ηγέτες δεν αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις όσο κι αν στοιχίζουν και όπως αν περίτεχνα παρουσιάζονται. Τους ηγέτες επιλέγουν οι πολίτες και αναδεικνύουν οι περιστάσεις όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές».

«Κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ», πρόσθεσε, « δεν μπορεί να είναι αυτός που το μεταχειρίζεται ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών. Κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ. είναι αυτός που θα εμπνεύσει στα μέλη του την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να το καταστήσει κοινωνικά χρήσιμο εργαλείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος, του προτύπου διακυβέρνησης και του μοντέλου ανάπτυξης».

«Με ιδεολογική συνέπεια, προσήλωση στις αξίες του Κέντρου, πίστη στην πολιτική σταθερότητα, αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ισχυρό κοινωνικό Κράτος. Όλα τα άλλα αποτελούν επικίνδυνους για το ΔΗΚΟ και την Κύπρο φενακισμούς αμφίβολων αρχών, πλαστογραφημένων αξιών και αλλότριων συμφερόντων», κατέληξε ο κ. Καρογιάν.

Την υποψηφιότητα του Μάριου Καρογιάν πρότειναν δύο πρώην υπουργοί, Χρίστος Μαυρέλλης και Χρίστος Πατσαλίδης, και στηρίζουν ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Μουσιούττας και η Μαλβίνα – Τερζή – Κυπριανού, αδελφή του ήρωα της ΕΟΚΑ Πετράκη Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα