Λουκέτο έβαλαν πολλά καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Πάφου

13:49 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Πάφο ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Χαρίδημος Παπαδόπουλος.

Ο κ.Παπαδόπουλος ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως πάρα πολλά καταστήματα επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο, στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, έχουν βάλει λουκέτο, όσο για αυτά που κάποτε βρίσκονταν στις παρόδους της Μακαρίου έχουν κλείσει σχεδόν όλα.

Βρισκόμαστε, συνέχισε ο κ.Παπαδόπουλος, ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή,

και κάλεσε το κράτος να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν , όπως είπε, την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Χαρακτήρισε επίσης, ως επείγουσα ανάγκη την μείωση των ενοικίων και την παραχώρηση τραπεζικών διευκολύνσεων στους επαγγελματίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, που – όπως είπε- αποτελεί εξόφθαλμο παράδειγμα της κατάστασης προσθέτοντας ενδεικτικά « πως στην επέκταση του ωραρίου μπορεί να ανταποκριθεί ο μεγάλος καταστηματάρχης ενώ ο μικρομεσαίος δεν έχει την δυνατότητα».

Πρόσθεσε επίσης πως νότα αισιοδοξίας αποτελεί και η προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Πάφου για την αναζωογόνηση του Εμπορικού κέντρου τα Σάββατα. Μπορεί είπε, χαρακτηριστικά ο τζίρος μέχρι στιγμής των καταστηματαρχών του Εμπορικού Κέντρου να μην έχει αυξηθεί, ωστόσο παρατήρησε αρκετός κόσμος επισκέπτεται το λεγόμενο παραδοσιακό παζάρι κάθε Σάββατο ,και σίγουρα θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα