Κύπριος σε βρετανική λίστα καταζητούμενων φοροφυγάδων

15:34 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο κυπριακής καταγωγής Μάικλ Βουδούρη συμπεριλαμβάνεται σε λίστα με ονόματα και φωτογραφίες των δέκα πλέον καταζητούμενων για φοροδιαφυγή, που εξέδωσε η βρετανική εφορία.

Οι βρετανικές αρχές ελπίζουν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των καταζητούμενων θα οδηγήσει σε πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ωστόσο, από τους 20 καταζητούμενους οι φωτογραφίες των οποίων περιλαμβάνονταν σε ανάλογη λίστα που είχε δημοσιοποιηθεί πριν από ένα χρόνο, μόνο ένας έχει συλληφθεί. Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «μεγάλη αποτυχία» των αρχών.

Ο Βουδούρη,

σύμφωνα με τη βρετανική Βασιλική Υπηρεσία Εσόδων και Δασμών, κρύβεται στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης κατηγορουμένων και καταδικασθέντων με τη Βρετανία.

Ο 45χρονος είχε ομολογήσει το φθινόπωρο του 2012 πως είχε κρύψει σε λογαριασμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελβετία πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες που είχαν προέλθει από την είσπραξη ΦΠΑ επί εικονικών ενδοευρωπαϊκών συναλλαγών. Οι συναλλαγές φέρονταν να είχαν γίνει από την εταιρεία εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Q-Tech Distribution Ltd με έδρα τη Γλασκόβη. Η αρχική κατηγορία σε βάρος του έκανε λόγο για ξέπλυμα περίπου 45 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο το ποσό μειώθηκε μετά την ομολογία του. Είχε επίσης δηλώσει ένοχος για ξεχωριστή υπόθεση κατά την οποία αποκρύφτηκαν από την εφορία 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Ο Μάικλ Βουδούρης είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης και περιορισμούς μετά την ομολογία του και αναμενόταν στο δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο για να του απαγγελθεί η ποινή, χωρίς όμως να εμφανιστεί ποτέ. -

Keywords
Τυχαία Θέματα