Κρίση, ΑΟΖ και Χαλυβουργία τα θέματα της ομιλίας του Α. Σαμαρά στη ΚΟ της ΝΔ

16:33 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, παραμένοντας στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του της ΝΔ στη Βουλή, στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση που, όπως είπε, ανακάλυψε πρόσφατα την αναδιαπραγμάτευση.

Ο κ. Σαμαράς

στην ομιλία του είπε ότι στις εκλογές ο λαός ζήτησε παραμονή στο ευρώ και απόκρουση των πολιτικών εκείνων που επιδίωκαν μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, καθώς επίσης και αλλαγή των πολιτικών της ύφεσης.

«Σήμερα, κατά σύμπτωση, κλείνουν 38 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974», είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι «κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της εποχής εκείνης, που φέρουν τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αλλά αφήνουμε πίσω οριστικά, τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων: το λαϊκισμό, τον κρατισμό, την «αναδιανομή» εισοδήματος που δεν υπάρχει, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κυκλώματα επιτήδειων, την ασυδοσία των συντεχνιών, την ατιμωρησία των παρανόμων, τη δημιουργία ασύλου για πάσης φύσεως παράνομες πράξεις στα Πανεπιστήμια, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τη συνεχή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τη συσσώρευση χρέους που πνίγει τη χώρα».

Έθεσε ως στόχους του πολιτικού συστήματος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού και  να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, να καταπολεμήσει την ύφεση και να βγει από την κρίση.

Υποσχέθηκε ότι η Κυβέρνηση του θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα δώσει στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους και το σεβασμό που τους αξίζει.

Είπε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι να φρενάρει την ύφεση, να ξεκινήσει η ανάκαμψη, να σώσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία σε τρία χρόνια στο 10%.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι στις αρχές του 2014 η Ελλάδα θα περάσει στην ανάκαμψη και θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία θα είναι συνεχής, θα είναι βήμα-βήμα με ορίζοντα τετραετίας.

Στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι «κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι δεν κάναμε ακόμα την «επαναδιαπραγμάτευση». Σε μια συγκυρία όπου υπάρχουν μεγάλες αναστατώσεις σε όλο τον γεωπολιτικό μας περίγυρο, μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε ενέργειες που θα οδηγούσαν σε διεθνή απομόνωση της χώρας. Και σε πρωτοφανή αποδυνάμωσή της», προσθέτοντας ότι «εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε το κύρος της Ελλάδας, όχι για να την απομονώσουμε διεθνώς. Βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε την ισχύ της.  Όχι για να την  αποδυναμώσουμε πλήρως».

Αναφερόμενος στην Χαλυβουργία και τη διαταγή να ανοίξει με την επέμβαση των ΜΑΤ, ο κ. Σαμαράς, είπε ότι «η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παράνομων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της «Χαλυβουργίας» ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Μια ομάδα συνδικαλιστών είχε αποκλ

Keywords
Τυχαία Θέματα