Κοντά, στις απόψεις τους, Βενιζέλος – Κουβέλης

20:17 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς κανένα κόμμα δεν κέρδισε την αυτοδυναμία στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο

κ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση του ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πρότεινε στον κ. Βενιζέλο «συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη με την κοινωνία όρθια και την νεολαία παρούσα» καλώντας όλες τις δυνάμεις όπως είπε να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης. Ο κ. Κουβέλης μίλησε για μία οικουμενική κυβέρνηση με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, με δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης αυτής θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι ως προς το κόμμα του ότι «δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού».

Ο κ. Βενιζέλος με τη σειρά του σημείωσε ότι με τον κ. Κουβέλη «βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στις απόψεις μας», καθώς όπως σημείωσε η πρόταση του «συμπίπτει σχεδόν με την πρόταση μας». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής είναι αν όχι αισιόδοξο πάντως ένας καλός οιωνός» ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για τη συγκρότηση κυβέρνηση.

Αύριο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ενώ όπως είπε θα επιδιώξει να έχει επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και των άλλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία του επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος, δηλαδή ότι δεν θα συμμετέχει σε κανένα σχηματισμό κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα