Κομισιόν-ΔΝΤ καλωσορίζουν ανακοίνωση της Κύπρου για εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων

17:31 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα η Κομισιόν και το ΔΝΤ, καλωσορίζουν την ανακοίνωση των κυπριακών αρχών να προχωρήσουν στην ανταλλαγή σε εθελοντική βάση κυπριακών ομολόγων, με ονομαστική αξία 1 δισ. ευρώ και με περίοδο ωρίμανσης εντός της περιόδου του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής (2013 έως Α’ τρίμηνο 2016), με νέα ομόλογα με το ίδιο επιτόκιο και περίοδο ωρίμανσης 5 έως 10 έτη.

Οπως αναφέρουν, στόχος αυτής της επιχείρησης είναι να διευκολυνθεί η διαχείριση

της ρευστότητας για την κυβέρνηση και να διασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση με όρους που θα υποστηρίξουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

«Η συναλλαγή αυτή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την προηγούμενη δέσμευση της χώρας να μετακυλήσει 1 δις ευρώ ομολόγων του κυπριακού δημοσίου, τα οποία διακρατούνται από εγχώριους επενδυτές με το σημερινό επιτόκιο και διευρυμένη περίοδο ωρίμανσης», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συναλλαγή, η δέσμευση για αναχρηματοδότηση την οποία έχουν αναλάβει οι κυπριακές αρχές με τη στήριξη του προγράμματος προσαρμογής θα έχει ικανοποιηθεί.

«Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό της Κύπρου και να στηρίξουμε την επιστροφή στην ανάπτυξη και την ευημερία», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα