Ιωάννα Παναγιώτου: Αποτυχημένη η συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου

13:06 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη και καταδικαστέα από κάθε άποψη είναι η απαίτηση του κατοχικού ηγέτη κ. Έρογλου για καθορισμό ημερομηνίας πολυμερούς διάσκεψης προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία στις απευθείας διαπραγματεύσεις.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι, μαζί με τους συμμάχους τους Βρετανούς και κάποιους αξιωματούχους του ΟΗΕ (μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντάουνερ) επιδιώκουν την επιβολή επιδιαιτησίας στον Κυπριακό λαό, δηλαδή επιδιώκουν να επιβάλουν μια διευθέτηση του Κυπριακού που να ικανοποιεί τους δικούς τους στόχους και επιδιώξεις.

Λάθος

χειρισμοί, έλλειψη αποφασιστικότητας και ενεργητικής διεκδίκησης, μας οδήγησε σ’ αυτό το αδιέξοδο. Μοναδική καταφυγή μας, υπό τις περιστάσεις αποτελεί η εμμονή σε αρχές δικαίου πανανθρώπινης σημασίας και ειδικού βάρους.

Το δικαίωμα της επιστροφής όλων των προσφύγων και νόμιμων κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους, η άσκηση του δικαιώματος απόκτησης και χρήσης περιουσίας και η προστασία όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες επί των οποίων κάθε έκπτωση θα οδηγεί στα ίδια καταστροφικά αδιέξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα