Το απόγευμα αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

13:06 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στις 16:00 αρχίζει η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού με τις ομιλίες των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ την Τετάρτη το πρωί η ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει τα νομοσχέδια που άπτονται των μέτρων για την οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, εξερχόμενος από την άτυπη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 θα ξεκινήσει κανονικά στις 4

το απόγευμα σήμερα με ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων ή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων», ανέφερε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι «αύριο το πρωί θα συζητήσουμε τα οικονομικά μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη του Προεδρικού Μεγάρου». Το απόγευμα, συμπλήρωσε, «θα συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό με ομιλίες βουλευτών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθεί η συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης», προσθέτοντας όμως ότι αν «αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η ολοκλήρωση της συζήτησης και η ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού θα λάβει χώρα την Παρασκευή το πρωί».

Κληθείς να πει κατά πόσο θα γίνουν αλλαγές στο χρόνο ομιλίας των βουλευτών, ο κ. Ομήρου είπε ότι «θα γίνει μια προσπάθεια να υπάρξουν κάποιες περικοπές χρόνου από τις ομιλίες και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στο να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της συζήτησης και η διενέργεια της ψηφοφορίας το βράδυ της Πέμπτης».

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το κατά πόσο τα κόμματα τοποθετήθηκαν για τα κυβερνητικά νομοσχέδια στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «όπως ξέρετε αρμοδιότητα να συζητούν επί των νομοσχεδίων έχουν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, η σύσκεψη των αρχηγών δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση και κάτω υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις την αρμοδιότητα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αντηλλάγησαν απόψεις για να γνωρίζουν τα πολιτικά κόμματα τις απόψεις έκαστης πλευράς».

«Αναμένεται ότι αύριο κατά τη συζήτηση των κυβερνητικών νομοσχεδίων θα υπάρξει οριστική τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων επί του συνόλου των κυβερνητικών νομοσχεδίων», είπε.

Κληθείς να πει κατά πόσο κάποια κόμματα πιθανόν να καταθέσουν τροποποιήσεις, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «μερικά κόμματα έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν και ενδεχομένως να καταθέσουν και τροποποιήσεις κατά την αυριανή συνεδρία».

«Οπως γνωρίζετε υπάρχει συναίνεση επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων, το περιεχόμενο των οποίων είχε συμφωνηθεί κατά τη σύσκεψη του Προεδρικού», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι έχει συμφωνηθεί ότι «επί των ομοφώνων εκθέσεων δεν θα υπάρχουν ομιλίες, επί των νομοσχεδίων επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι λογικό να δοθεί χρόνος στα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι θα τοποθετείται ένας βουλευτής από κάθε κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα