Η Στέλλα Κυριακίδου Γενική Εισηγήτρια του ΣτΕ για τα Παιδιά

20:02 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα παιδιά, έως το Μάρτιο του 2015, ορίστηκε ομόφωνα, η Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, εκ μέρους της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων, Υγείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Οργανισμού.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό και συνάμα τιμητικό γεγονός για την Κύπρο η ανάληψη του αξιώματος αυτού από την κ. Κυριακίδου, που

έγινε στα πλαίσια των εργασιών του 2ου Μέρους της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ, που άρχισαν σήμερα στο Στρασβούργο».

Ως Γενική Εισηγήτρια για τα παιδιά, η κ. Κυριακίδου θα μπορεί να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε τομέα που αφορά στα δικαιώματα των παιδιών, σε οιαδήποτε από τις 47 χώρες μελή του Οργανισμού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά θέματα που αφορούν στην προστασία και την ανάπτυξη των παιδιών αλλά και τη συμμετοχή τους σε διάφορες δραστηριότητες, είτε εντός είτε εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Με βάση τα πιο πάνω η κ. Κυριακίδου θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ή / και όποτε ή ίδια το κρίνει αναγκαίο τα μέλη της πιο πάνω Επιτροπής της ΚΣΣΕ για στοιχεία και πληροφορίες που έχει περισυλλέξει σε σχέση με θέματα που αφορούν στην ευημερία των παιδιών στις χώρες μέλη του Οργανισμού ή / και για ευρύτερα θέματα, σχετικά με τους όρους εντολής της.

Στα πλαίσια αυτά, η κ. Κυριακίδου θα έχει εξάλλου στενή συνεργασία με τον Εισηγητή για θέματα παιδιών της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, με το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών καθώς επίσης και με διάφορα σχετικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών. ΄

Η κ. Κυριακίδου θα εκπροσωπεί επίσης τη Συνέλευση σε διάφορες συνεδρίες και διεθνή Φόρα, σε σχέση με το πιο πάνω θέμα.

Με την ευκαιρία της ανάληψης του αξιώματος αυτού από την Κύπρια βουλευτή, κυκλοφόρησε, σήμερα στη Συνέλευση γραπτός χαιρετισμός της κ. Κυριακίδου για την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών (Ένα στα Πέντε).

Στο μήνυμά της, η κ. Κυριακίδου καλεί μεταξύ άλλων τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν έχουν ακόμη προσυπογράψει ή/και να εφαρμόσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση των Παιδιών, γνωστής και ως ‘ Lanzarote Convention’, να το πράξουν άμεσα.

Κάλεσε παράλληλα όλες τις χώρες μέλη του οργανισμού να συνεχίσουν την εκστρατεία ενημέρωσης για το πιο πάνω θέμα, τονίζοντας πως η σιωπή, που πολλές φορές περιβάλλει το θέμα της κακοποίησης των παιδιών, τα τοποθετεί σε μια ιδιαίτερα αδύναμη και πολλές φορές τραγική θέση.

Στο χαιρετισμό της, η κ. Κυριακίδου αναφέρεται επίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας πως η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στην πιο πάνω εκστρατεία και ανακοίνωσε πως από το φθινόπωρο του 2013, η εκστρατεία του Συμβούλιου της Ευρώπης, «Ένα στα Πέντε» θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο στη χώρα μας με στόχο την ουσιαστική εφαρμογή της Σύμβασης στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα