Ρόμπει: Να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε ρευστότητα των χωρών σε κρίση

19:14 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπέρ της διευκόλυνσης της πρόσβασης σε πιστώσεις των χωρών που πλήττονται από την κρίση, τάχθηκε χθες ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπει, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη βελτίωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά και ανήσυχος για την ανάπτυξη και την ανεργία στις χώρες του νότου της Ευρωζώνης.

Σε ομιλία του στο κοινό ετήσιο συνέδριο που διοργάνωσαν οι δεξαμενές σκέψεις στις Βρυξέλλες, ο κ. Βαν

Ρομπέϊ, αντλώντας διδάγματα, όπως είπε, από τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, επέμεινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ενοποίησης με τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης των τραπεζών αλλά και της εποπτείας τους.

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη βελτίωση που παρατηρείται στην ανταγωνιστικότητα και τα δημοσιονομικά μεγέθη των χωρών του Κοινοτικού Νότου με τον περιορισμό των ελλειμμάτων, αλλά και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την ανεργία που δεν εμφανίζουν ακόμη σημάδια ανάκαμψης.

Όπως είπε, για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις για διευκόλυνση στην πρόσβαση στις πιστώσεις ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα