Μάρτιν Σουλτς:”Ο πρόεδρος να κάνει ότι μπορεί για αναζωογόνηση της οικονομίας και της χώρας”

19:20 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Μάρτιν Σουλτς, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα στοχευμένο δανειοδοτικό πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό, ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι «ήταν μια σοβαρή συνάντηση, είναι μια σοβαρή κατάσταση». Πρόσθεσε ότι «συμφώνησα με τον Πρόεδρο

ότι πρέπει να προσπαθήσει να κάνει το συντομότερο δυνατό ότι μπορεί για την αναζωογόνηση της οικονομίας και της χώρας».

Χρειαζόμαστε, είπε, βραχυπρόθεσμα μέτρα και σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από αυτά για το οποίο θα καταβάλλει προσπάθεια είναι να υπάρξει στοχευμένο δανειοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Κύπρο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την πιστωτική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει.

Ανέφερε ακόμη ότι πρόσφατα αυξήθηκε η κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕπ κατά €10 δισ.

Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι το πρόγραμμα θα είναι εφικτό, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να έχουμε φαντασία, να βρούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚ, το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι δεν εμπιστεύονται το ίδιο τους το μέλλον. Πρέπει να τους πούμε ότι ναι, είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά υπάρχουν λύσεις, πρόσθεσε. Είναι, ανέφερε, το καθήκον μας ως Ευρωπαίοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα