Η πρώτη εκτίμηση του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

21:17 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη θέση του ότι «δεν πρόκειται να στηρίξει οποιασδήποτε σύνθεσης κυβέρνηση προκύψει από την μετεκλογική συνεργασία των κομμάτων, οποιοδήποτε πρόσημο και αν έχει» επαναβεβαιώνει το ΚΚΕ μετά την συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, σήμερα Δευτέρα προκειμένου να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, των ελληνικών βουλευτικών εκλογών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ όσον αφορά την ενδεχόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει «δεν πρόκειται να

προσφέρει τίποτε θετικό για το λαό. Αντίθετα θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και στα συμφέροντα του κεφαλαίου, στις επιλογές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, δεν απαιτείται απλώς το κόμμα να κάνει μια μικρή υποχώρηση, αλλά να αναποδογυρίσει το πρόγραμμα και την πολιτική του, να κάνει απαράδεκτους συμβιβασμούς για το σήμερα και βέβαια για το αύριο των λαϊκών συμφερόντων. Και ένα τέτοιο ΚΚΕ δεν το χρειάζεται ο λαός».

Η εκτίμηση της ΚΕ η οποία αναμένεται να συζητηθεί στα όργανα και τις οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί στην ενίσχυση της τάσης για αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού όπως αυτό είχε διαμορφωθεί για τρεις δεκαετίες ως εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση, καθώς τα δύο αυτά κόμματα υπέστησαν βαριά ήττα». Όπως αναφέρει η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με την μορφή που πήρε με το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συνιστά ανατροπή πολιτικής, καθώς σύμφωνα με το ΚΚΕ νίκησε, η λογική της τιμωρίας και της αυταπάτης, ότι υπάρχουν άμεσες λύσεις, από τα πάνω με διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα