Ρομπότ που ετοιμάζει το μεσημεριανό μας!

Πόσες φορές έχετε γυρίσει σπίτι κουρασμένοι από την δουλειά και από την κούραση, δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε ή πρέπει να μαγειρέψετε από το πρωί για να βρείτε το γεύμα σας όταν γυρίσετε σπίτι; Τη λύση έρχεται να δώσει ένα νέο ρομπότ, το οποίο ονομάζεται Herb και θα μπορούσε να γίνει ο προσωπικός μάγειρας.

Πρόκειται για το ρομπότ- μπάτλερ, το οποίο είναι άσσος στο χειρισμό του φούρνου μικροκυμάτων και μας ετοιμάζει το φαγητό, όπως θα προερχόταν από ανθρώπινα χέρια κι αποτελεί δημιούργημα του

Πανεπιστημίου Carnegie Mellon

Ο HERB είναι προγραμματισμένος και κατασκευασμένος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια κουζίνα, που χρησιμοποιούν κι οι άνθρωποι, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του. Αν επιλέξετε πάντως το συγκριμένο ρομπότ σίγουρα θα ξέρετε ότι κάποιος θα σας περιμένει με ένα πιάτο ζεστό φαγητό στο σπίτι. Στόχος των κατασκευαστών ήταν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ που να μπορεί να βοηθά τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, καθώς μέχρι τώρα τα περισσότερα ρομπότ που κατασκευάζονται, προορίζονται για χρήση στο στρατό.

Χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ και μια κάμερα, ο Herb κινείται σωστά στο χώρο, κάτι που αποδεικνύεται πρόκληση αν αναλογιστούμε ότι ο χώρος είναι δημιουργημένος για ανθρώπους κι όχι για ρομπότ. Να τονίσουμε όμως ότι ο HERB καταλαβαίνει μόνο Αγγλικά, στοιχείο που δεν αποτελεί έκπληξη και τα χέρια του, είναι ολοκληρωμένα σαν τα ανθρώπινα με ώμο, αγκώνα και καρπό, για να έχει πλήρη έλεγχο των κινήσεων του.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα