Η προσεχής Σύνοδος, η πιο σημαντική από ιδρύσεως της ΕΕ

14:57 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και κύριος διαπραγματευτής της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους Τσαρλ Νταλάρα δήλωσε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πιθανώς την πιο σημαντική της Σύνοδο από ιδρύσεώς της.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν προτάσεις για μια τραπεζική και δημοσιονομική ένωση εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις χρηματαγορές για τη χρεωστική κρίση της ευρωζώνης.

«Δεν είναι μόνο το μέλλον του ευρώ που διακυβεύεται (αλλά επίσης) και το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Νταλάρα στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, σύμφωνα με προεπισκόπηση που δημοσιεύεται πριν την έκδοση της Πέμπτης. Πρόσθεσε ότι η Σύνοδος «είναι ίσως η πιο σημαντική από την ίδρυσή της ΕΕ».

«Εχει να κάνει με την επανάκτηση της εμπιστοσύνης μακροπρόθεσμων επενδυτών όπως ταμεία συντάξεων και ασφαλιστικές εταιρείες και φοβάμαι ότι δεν θα πειστούν παρά μόνο με ολοκληρωμένες λύσεις», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα