‘Η παρουσία Παπαδήμου δείχνει την συμπαράσταση της Ελλάδας στον κυπριακό λαό’

13:37 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει η μόνη μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη, όταν η ίδια η Ευρώπη προχωρεί προς την ενοποίησή της και δεν μπορεί η Ευρώπη να ανέχεται στο κατώφλι της την παρουσία ενός στρατού κατοχής σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής την οποία προσφώνησε ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός

Λουκάς Παπαδήμος.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, Υπουργοί της Κυβέρνησης και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, πρώην Βουλευτές και άλλοι παράγοντες καθώς και μέλη του Διπλωματικού σώματος.

Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι ο κυπριακός λαός δεν θα λυγίσει και θα πορευθεί με σωφροσύνη και υπευθυνότητα, αλλά και με απόρριψη της λογικής της υπέρτερης δύναμης του κατακτητή και με άρνηση υποχωρήσεων στις όποιες πιέσεις τρίτων, οι οποίοι αντί να στρέφονται προς την πλευρά του κατακτητή και παραβάτη του διεθνούς δικαίου, εξακολουθούν, υιοθετώντας πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, να ανατρέπουν καθημερινά κάθε έννοια ηθικής και δικαιοσύνης.

«Το καθήκον μας σήμερα απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας είναι η με κάθε κόπο και κάθε θυσία αποτροπή των κινδύνων που απεργάζονται στην πατρίδα μας οι εχθροί της ελευθερίας. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε δικαιώματα και να ξεχάσουμε δίκαια. Κανένας εκβιασμός, καμιά απειλή, καμιά δυσκολία και καμιά πίεση δεν θα μας οδηγήσει στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση μιας λύσης άδικης και ετεροβαρούς», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Καλωσορίζοντας τον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η παρουσία του στην Κύπρο σε αυτή την κρίσιμη εθνική συγκυρία «επιβεβαιώνει το αδιάπτωτο και συνεχές ενδιαφέρον και τη θερμή συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού προς το συνεχιζόμενο αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαίωση».

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι στο λαό μας δεν ταιριάζει η απαισιοδοξία ούτε και η απελπισία και η απόφασή μας να ξεφύγουμε από το σύνδρομο και τα αποτελέσματα της προδοσίας και του εγκλήματος του 1974, μας οδηγεί στο να επανακαθορίσουμε τα μεγάλα οράματα και να επανασυνδέσουμε τα κομμένα νήματα των προσπαθειών και των αγώνων του κυπριακού λαού.

«Σ’ ένα κόσμο όπου οι βεβαιότητες, τα δόγματα και οι δοξασίες του χθες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, έχουμε καθήκον να αναλύσουμε και να αξιοποιήσουμε τα νέα δεδομένα, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνθήκες και να διαμορφώσουμε συμμαχίες και συνεργασίες που θα εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις απευθείας συνομιλίες, ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει την αδιαλλαξία της, η οποία οδηγεί σε στασιμότητα και αδιέξοδο και υπονομεύει ευθέως κάθε προοπτική λύσης. Αναφέρθηκε και στις απειλές με αφορμή την ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατίας της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, λέγοντας ότι η Αγκυρα

Keywords
Τυχαία Θέματα