Η Κύπρος στηρίζει την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ουκρανίας, λέει η Κυβέρνηση

20:01 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Κύπρος θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την πορεία ενίσχυσης των σχέσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πρεσβεία της Ουκρανίας, στη Λευκωσία, με αφορμή την 22η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της χώρα, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε την επιθυμία της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ήδη εξαίρετες σχέσεις Κύπρου

– Ουκρανίας σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας στην Κύπρο το 2012 και η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ουκρανία, στις αρχές του επόμενου έτους, αποτελούν ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι δύο Κυβερνήσεις στην περαιτέρω ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Είπε εξάλλου ότι η κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζουν την εκτίμησή τους προς την ουκρανική επιχειρηματική κοινότητα για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο σε δύσκολους καιρούς, κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί ζωντανή απόδειξη της στενής φιλίας μεταξύ των δύο λαών».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιθυμία της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα