Η Υπ. Εργασίας ωραιοποιεί την εικόνα για την αγορά εργασίας, λέει η ΠΕΟ

18:55 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ με σημερινή της ανακοίνωση επικρίνει την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου ότι επιχειρεί να παρουσιάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα γύρω από την αγορά εργασίας στην Κύπρο.

“Δυστυχώς η πραγματικότητα που βιώνει ο Κύπριος πολίτης κάθε άλλο παρά συνάδει με την ωραιοποιημένη εικόνα που επιχειρήθηκε να δοθεί”, αναφέρει η ΠΕΟ

σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της κ. Αιμιλιανίδου και προσθέτει: “Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις και δεκάδες συμπολίτες μας προστίθενται στη μεγάλη ομάδα των ανέργων. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι, ενώ οι μακροχρόνιοι άνεργοι αυξάνονται συνεχώς”.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, “78000 συμπολίτες μας σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι”.

“Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματική εικόνα, η οποία άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις της EUROSTAT οι οποίες τους τελευταίες μήνες κατατάσσουν την Κύπρο στην πρώτη θέση σε ρυθμούς αύξησης της ανεργίας”, συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, η ΠΕΟ ζητά ολοκληρωμένες πολιτικές, που θα επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου που να προωθεί την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα