Μητσόπουλος: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα αξιοπρεπές αύριο

19:55 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη δέσμευση ότι παρά τις δύσκολες στιγμές η Κυβέρνηση θα συνεχίσει σε πνεύμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης να εργάζεται για ένα καλύτερο και αξιοπρεπές αύριο, έδωσε απόψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε χαιρετισμό του στο 12ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών, ο Υπουργός ανέφερε ότι «σήμερα που ο λαός της Κύπρου δοκιμάζεται καθημερινά και καλείται να κρατήσει ορθό

το ανάστημά του, μαζευτήκαμε εδώ για να διατρανώσουμε σε πνεύμα ενότητας την ακαταμάχητη θέλησή μας να κρατηθούμε όρθιοι και να μη λυγίσουμε, αντλώντας πίστη και δύναμη από τις διαχρονικές αξίες και αρχές του λαού μας».

Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ, είπε ότι η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων συμβάλλει τα μέγιστα στις προσπάθειες της Πολιτείας για πολιτιστική αναβάθμιση.

Τέτοιες εκδηλώσεις, ανέφερε, δίνουν την ευκαιρία σε κατοίκους, απόδημους αλλά και φίλους της κοινότητας να έρθουν πιο κοντά και να γίνουν μάρτυρες της πλούσιας ιστορικής μας κληρονομιάς.

«Μέσα από την αποψινή εκδήλωση εκφράζουμε την περηφάνια μας για τις ρίζες μας, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε στις δυσκολίες των καιρών που μεταξύ άλλων απειλούν να αλλοιώσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας», συνέχισε ο Υπουργός,

Ειδικότερα, είπε, στις μέρες μας, «με τις πρωτόγνωρα δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί επιβαλλόμενη αναγκαιότητα που σφυρηλατεί τη θέλησή μας να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας και με σίγουρα και στέρεα βήματα να βαδίσουμε προς το μέλλον που ξανοίγεται μπροστά μας».

«Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει διαχρονικά και το Φεστιβάλ Περβολιών που είναι αφιερωμένο στην κυπριακή παράδοση και στοχεύει στην αναβίωση και συντήρηση της ιστορικής μας μνήμης και του πολιτισμού μας», συνέχισε.

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι το Φεστιβάλ, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύει ο λαός της Κύπρου, έχει ντυθεί με χρώματα αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους οικονομικά δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα