Η Γερμανία επιμένει στην αντίθεσή της στα ευρωομόλογα

16:32 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία επιμένει στην αντίθεση της για έκδοση ευρωομολόγων, παρά τη δέσμευση των τελευταίων ημερών, ότι η χώρα ήταν έτοιμη να κάνει οτιδήποτε για να διασφαλίσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ και του Μάριο Μόντ,ι την Κυριακή, ότι θα έκαναν τα πάντα για να προστατέψουν το ευρώ, είπε ότι το Βερολίνο δεν έχει, παρόλα αυτά, αλλάξει τη στάση της απέναντι στα ευρωομόλογα.

Η

θέση της γερμανικής Κυβέρνησης στην ομαδοποίηση του χρέους των χωρών της ευρωζώνης ή αλλιώς στα ευρωομόλογα, ισχύει ακόμη και δεν είναι αυτό που επιθυμεί η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Κατέληξε λέγοντας ότι τα ευρωομόλογα θεωρούνται από κάποιους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ο καλύτερος τρόπος εξόδου από την κρίση, όμως το Βερολίνο πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά μόνο μετά από μια μεγάλη διαδικασία στενότερης δημοσιονομικής ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα