ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συνεχίζουν το διάλογο για προγραμματικές συγκλίσεις

16:02 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ αποφάσισαν τη συνέχιση του διαλόγου που εγκαινίασαν σήμερα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κοινές προγραμματικές συγκλίσεις ενόψει των Προεδρικών του Φεβρουαρίου.
Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων με επικεφαλής τους Προέδρους τους Νίκο Αναστασιάδη και Μάριο Καρογιάν, είχαν σήμερα συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ μετά και την απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού

Κόμματος το Σάββατο για διαβουλεύσεις με τον ΔΗΣΥ και τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για το σχηματισμό ενός συνασπισμού εξουσίας.

Από πλευράς ΔΗΚΟ δηλώθηκε και σήμερα ότι στην περίπτωση που ο διάλογος δεν αποδώσει, τότε το κόμμα θα εξετάσει την επιλογή της αυτόνομης καθόδου στις προεδρικές εκλογές.
Όπως ανακοινώθηκε μετά τη δίωρη συνάντηση, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν το διάλογο στις 17 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί για να διερευνηθούν οι δυνατότητες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Είπε ότι η συνάντηση ήταν παραγωγική, έγινε σε καλό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του ΔΗΚΟ.
«Θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά από δράσεις και πολιτικές, εδώ μιλάμε με πολιτικούς όρους, πυλώνες στρατηγικής, το περιεχόμενο πολιτικών και την κατεύθυνση που θα πάρουν, δεν είναι ώρα για παιχνίδια, δεν είναι ώρα για τα όποια ψευτοδιλήμματα, αλλά ώρα αποφάσεων γιατί ο τόπος περνά δύσκολες ώρες και αναμφίβολα εμείς σεβόμαστε τις θέσεις όλων», είπε ο κ. Καρογιάν.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι εύκολο εγχείρημα, όμως υπάρχει η διάθεση και το δημιουργικό πνεύμα, γιατί είναι η ώρα της εθνικής ενότητας, της συναίνεσης και της συνεννόησης, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μας χώρισαν και μας χωρίζουν, υπάρχουν και πολλά που μας ενώνουν και προς αυτή την κατεύθυνση εμείς θα κάνουμε όλα όσα πρέπει».
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την ευχή και την προσδοκία να υπάρξει και στην Κύπρο η προϋπόθεση για ενότητα, συνοχή, συναντίληψη, ευθύνη και συνδιαμόρφωση οράματος για επόμενα πέντε χρόνια «γιατί ο λαός θέλει όραμα, ελπίδα και προσδοκία και δεν θέλει ψεύτικα λόγια και ανειλικρινείς τοποθετήσεις, δεν θέλει αστόχαστες ή ανέξοδες επικοινωνιακές ατάκες».

«Το ΔΗΚΟ από την ίδρυση του ξέρει να αναλαμβάνει δύσκολες ευθύνες, ρίσκα και κόστος και πάνω από όλα να προωθεί εκείνες τις πολιτικές που έχουν επιβεβαιωθεί μέσα από τα χρόνια και αποτελούν ισχυρό εχέγγυο για την περαιτέρω προοπτική του τόπου και της κοινωνίας μας και ελπίζω στις επόμενες συναντήσεις να υπάρξουν και πιο συγκεκριμένα ζητήματα», είπε ο κ. Καρογιάν.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΔΗΚΟ για την απόφαση να ξεκινήσουμε ένα διάλογο «προκειμένου μπροστά στις κρίσιμες ώρες που η πατρίδα περνά, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κοινών προγραμματικών συγκλίσεων».

«Είμαι όχι απλά αποφασισμένος, αλλά έτοιμος καταρχήν να μπω σε ένα διάλογο που θα βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια και επιθυμία πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λα

Keywords
Τυχαία Θέματα