Ο Μεντβέντεφ υποβαθμίζει τις διαφορές με τη Δύση για τη Συρία

16:32 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι θέσεις της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας δεν είναι τόσο διαφορετικές όσο πιστεύεται ορισμένες φορές, υποστηρίζει ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times.

“Ολοι μας πιστεύουμε ότι το χειρότερο θα είναι ένας εμφύλιος πόλεμος στη Συρία”, τονίζει ο Μεντβέντεφ,

ο οποίος ήταν παρών στο Λονδίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. H Ρωσία ψηφίζει συστηματικά κατά των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός δεν απέκλεισε μια πολιτική λύση χωρίς τον Μπασάρ αλ Ασαντ. “Δε γνωρίζω ακριβώς ποιές θα είναι οι πολιτικές ισορροπίες στο μέλλον και ποιά θέση θα έχει ο `Ασαντ”, δήλωσε στην εφημερίδα.

“Αυτό θα το αποφασίσει ο συριακός λαός. Οι εταίροι μας μάς προτρέπουν να υποστηρίξουμε πιο αποφασιστικές ενέργειες. Αλλά, το θέμα που τίθεται είναι πού σταματούν οι αποφάσεις (του ΟΗΕ) και πού αρχίζει η στρατιωτική δράση”, τόνισε.

Ο Μεντβέντεφ εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του για την υποστήριξη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ο Πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου τη ρωσική προεδρία. “Είμαι ακόμα νέος. Δεν το αποκλείω εάν αυτό θέλει ο λαός”, τόνισε και πρόσθεσε:” Εάν όμως δε με χρειάζονται άλλο, θα αποσυρθώ και θα γράψω τα απομνημονεύματά του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα