Η Επιτροπή Εξωτερικών ενημέρωσε Ολλανδούς Βουλευτές για την Προεδρία

19:27 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τις προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου τα μέλη της αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κάτω Βουλής της Ολλανδίας.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κάτω Βουλής

της Ολλανδίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Raymond Knops και τα μέλη της Klaas Dijkhoff, Louis Bontes, Henk Jan Ormel και Gerard Schouw.

Η αντιπροσωπία της Επιτροπής πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο εν όψει της κυπριακής Προεδρίας. Την αντιπροσωπία συνόδευε η Πρέσβης του Βασιλείου των Κάτω Χωρών στην Κύπρο Brechje Schwachοfer. Από κυπριακής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου και οι βουλευτές Δημήτρης Συλλούρης, Αδάμος Αδάμου, Σοφοκλής Φυττής, και Αθηνά Κυριακίδου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Γιαννάκης Γαβριήλ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τους Ολλανδούς βουλευτές για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, επισημαίνοντας πως η άσκηση της Προεδρίας χρονικά συμπίπτει με μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και ευρύτερα, με πολιτικές επίσης προεκτάσεις. Στόχος μας, είπε, είναι να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της και να αναδείξουμε σημαντικά θέματα που άπτονται, μεταξύ άλλων, της κοινωνικής πολιτικής καθώς και της πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ.

Ο Γιαννάκης Γαβριήλ, εξάλλου, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας σε ό,τι αφορά στη Κοινή Αγροτική Πολιτική, την Κοινή Αλιευτική Πολιτική και αλιεία γενικότερα, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Knops, από πλευράς του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επίσκεψης, παραμονές της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, δίδει στους Ολλανδούς βουλευτές την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας όσο και για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο, αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση και την επίδρασή της στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδικής Κάτω Βουλής ενημερώθηκαν επίσης, μετά από σχετική ερώτησή τους, για θέματα που άπτονται του Κυπριακού.

Αντάλλαξαν, τέλος, απόψεις με τους Κύπριους ομολόγους τους και για άλλα θέματα αμοιβαίου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα