Έκπληξη και ανησυχία ΔΗΣΥ για μη εκπροσώπηση σε Υπηρεσία της ΕΕ

18:28 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκπληξη αλλά και ανησυχία εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ιωνάς Νικολάου για την ανακοίνωση της Υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Κάθριν Αστον ότι ενώ τα 26 από τα 27 κράτη μέλη στελεχώνουν με διπλωμάτες την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα που προτίμησε να μην εκπροσωπείται σε αυτό το επίπεδο.

Είναι πλέον σχήμα οξύμωρο η κυβέρνηση να εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Κύπρος

έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα της ΕΕ ενώ για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε, αυτή τη φορά και με αριθμητικά δεδομένα, την απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Νικολάου εκφράζει ανησυχία για την εικόνα που προβάλλουμε προς τους εταίρους μας και προβληματισμό για το γεγονός ότι ”ενώ διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό διπλωματών από άλλα μικρότερα κράτη μέλη, όπως το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα, συνεχίζουμε να μην έχουμε ουσιαστική παρουσία και συμβολή στις δομές της ΕΕ και ιδιαίτερα στον τομέα της εξωτερικής της πολιτικής”.

Είναι πράγματι άξιον απορίας και προβληματισμού, προσθέτει, ιδιαίτερα ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας, να αποκαλύπτονται τέτοια κενά στην εκπροσώπηση του κράτους μας σε τόσο σημαντικές δομές της ΕΕ. Η λυπηρή πραγματικότητα, καταλήγει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει από την συμμετοχή της στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, δηλώνει απούσα από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα