Γερμανία: Η Ισπανία μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες της χωρίς βοήθεια από ΕΕ

18:37 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία είναι πεπεισμένη ότι η Ισπανία μπορεί να βοηθήσει τις προβληματικές τράπεζες της, χωρίς να προσφύγει σε οικονομική βοήθεια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε την Παρασκευή η Εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Silke Bruns.

”Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε… ότι η Ισπανία θα καταφέρει να επίλυση την κρίση με δικά της μέσα”, είπε η κ. Bruns στη διάρκεια

τακτικής συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Ισπανία έχει υποβάλει αίτημα για πρόσβαση στα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Georg Streiter είπε: ”Μπορώ μόνο να πω ότι δεν έχω καμία πληροφορία γι’ αυτό”.

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο της Μαδρίτης για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στον τραπεζικό τομέα της χώρας, σε συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, είπε η κ. Bruns.

”Η Ισπανία έχει δείξει ξεκάθαρα ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και τις προκλήσεις με ιδία κεφάλαιά. Η Ισπανία είναι σίγουρη, αντιμετωπίζει την κατάσταση με πειστικό τρόπο”, πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τις αξιολογήσεις 16 ισπανικών τραπεζών από μια μέχρι τρεις βαθμίδες, επικαλούμενος τις επιπτώσεις της ύφεσης και τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας του ισπανικού κράτους.

Επίσης, την Πέμπτη, η προβληματική τράπεζα Bankia και η ισπανική Κυβέρνηση αναγκάστηκαν να απορρίψουν δημοσιεύματα ότι οι πελάτες έχουν σπεύσει να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από την τράπεζα.

Η εφημερίδα ”El Mundo” έγραψε ότι διευθυντές της Bankia δήλωσαν ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, η τράπεζα έχασε περισσότερα από ένα δισ. ευρώ σε καταθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα