Η Επ. Ελέγχου συζήτησε την έκθεση της Ελεγκτού για το 2010

16:57 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γεώργιος Γεωργίου δήλωσε ότι αποτέλεσμα και της συζήτησης του θέματος LEFCO από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι το τέρμα που δόθηκε σήμερα, με απόρριψη της πρότασης της CYTA για εξάμηνη παράταση όπως ζήτησε η ανάδοχος εταιρεία για επέκταση των δοκιμών αποδεκτικότητας του συστήματος.

Η

διαχρονική ιστορία από το 2003 έχει προξενήσει μεγάλη ζημιά και απώλειες, όπως είναι οι καθυστερήσεις των πτήσεων και διάφορα άλλα προβλήματα τα οποία θα αναδείξει πειθαρχική έρευνα, την οποία ανέλαβε δέσμευση ο Υπουργός Συγκοινωνιών πολύ σύντομα να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ούτως ώστε ανακριτής και ερευνών λειτουργός να εξετάσουν την υπόθεση.

Αποδοχή του συστήματος θα έθετε σε τεράστιο κίνδυνο την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας, είπε ο κ. Γεωργίου, σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση που διεξήχθη επί της έκθεσης της Γενικής Ελέγκτριας για το 2010 που αφορά το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Αναφερόμενος στο έργο του Υπουργείου Συγκοινωνιών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου είπε πως παρά το γεγονός ότι έγιναν σαφείς βελτιώσεις στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, το πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο έργο καθώς και η πολυτμηματική του δραστηριότητα επιβάλλουν όπως γίνεται στενή παρακολούθηση για άμεση βελτίωση σε βασικούς τομείς.

Μεταξύ των τομέων που χρειάζεται στενή παρακολούθηση παρέθεσε τις μελέτες οδικών έργων στα οποία παρατηρούνται καθυστερήσεις εκτέλεσης με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αυξήσεις των δημοσίων δαπανών και αναφέρθηκε στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης, στο νέο κτήριο της Βουλής και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου.

Ο κ. Γεωργίου είπε πως ζητήθηκε η βελτίωση της εκτίμησης των προσφορών αναφορικά με τη σειρά κατανομής των έργων περιοδικής συντήρησης των δρόμων με σκυρόδεμα, πρέμιξ, που διαπιστώθηκε εικόνα προσυννενόησης μεταξύ των προσφοροδοτών με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η έννοια του υγιούς ανταγωνισμού.

Περαιτέρω ζητήθηκε αύξηση της σωστής και ορθολογικής διαχείρισης των 320 οχημάτων που απασχολούνται στο Τμήμα Δημοσίων Εργων και επισημάνθηκε η καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ανέφερε.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε πως η Επιτροπή είχε ενδελεχή ενημέρωση επί των θεμάτων που ήγειρε και δήλωσε απόλυτη ικανοποίηση για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση προβλημάτων που ταλάνιζαν χρόνια το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι φαίνεται ότι έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η στελέχωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και πρόσθεσε πως η στελέχωση θα είναι πλήρης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως, συνέχισε, απαιτείται το κάθε κόμμα να αναλάβει την ευθύνη του όταν θα τοποθετείται έναντι του αιτήματος για αποπαγοποίηση θέσεων.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας και σύντομα θ

Keywords
Τυχαία Θέματα