Αντεξέταση του επικεφαλής των ανακριτών στη δίκη για το φόνο Α. Χατζηκωστή

16:39 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Θωμά Ευθυμίου, επικεφαλής των ανακριτών στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Ευθυμίου, εάν η Αστυνομία ενεργούσε μισή ώρα πιο γρήγορα θα εντόπιζε τους δράστες της δολοφονίας Χατζηκωστή από το ίδιο βράδυ.

Εξήγησε στο δικαστήριο πως η Αστυνομία καθυστέρησε δυστυχώς μισή ώρα, διότι η πρώτη πληροφόρηση

που είχε για τον εντοπισμό των υπόπτων ήταν ότι πιθανώς να βρίσκονται στο Τσέρι και έτσι μετέβηκε αρχικά εκεί.

Σημείωσε, ωστόσο, πως αν η Αστυνομία πήγαινε πρώτα στην Ανθούπολη και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του βασικού μάρτυρας κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, τότε θα εντόπιζε τους Γρηγόρη Ξενοφώντος, Φάνο Χατζηγεωργίου και Κώστα Προεστό.

Ο κ. Ευθυμίου υποστήριξε πως αυτό με βάση τα γεγονότα θα ήταν εφικτό, αφού όπως πρόσθεσε μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και αφού οι Χατζηγεωργίου και Ξενοφώντος διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα στην Περιστερώνα, ο Προεστός τους μετέφερε με το αυτοκίνητο του πίσω στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διαδικασία, ο μάρτυρας κατηγορίας αναφέρθηκε στις πρώτες ενέργειες της Αστυνομίας, αμέσως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, λέγοντας πως πρώτος στόχος της ήταν ο εντοπισμός πιθανών υπόπτων με βάση μαρτυρίες που υπήρξαν και ακολούθως η συλλογή τεκμηρίων.

Ανέφερε πως το βράδυ του φόνου η Αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα του Φάνου Χατζηγεωργίου, όπου τον εντόπισαν στο σπίτι με τη συμβία του Γιώτα Πεντότζιη. Πρόσθεσε πως με οδηγίες δικές του τα αστυνομικά όργανα που πήγαν εκεί εντόπισαν τη μοτοσικλέτα του Χατζηγεωργίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους αποκλείστηκε η πιθανότητα η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα να χρησιμοποιήθηκε εκείνο το βράδυ.

Κληθείς από το συνήγορο υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλη Πική, να αναφέρει γιατί η Αστυνομία απέκλεισε κατευθείαν το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα να χρησιμοποιήθηκε το βράδυ της δολοφονίας, ο κ. Ευθυμίου είπε: «Αποκλείστηκε για το λόγο ότι η μοτοσικλέτα ήταν κρύα και καθαρή. Επίσης, το πέλμα της μοτοσικλέτας (τύπος ελαστικού της μοτοσικλέτας) δεν είχε καμιά σχέση με τα ίχνη πέλματος που βρέθηκαν στη σκηνή. Η μοτοσικλέτα βρέθηκε κλεισμένη σε μια αποθήκη και φαινόταν ότι δεν ήταν φρεσκοπλυμένη. Φαινόταν καθαρή με εκείνη την ελαφριά σκόνη που φαίνεται πάνω όταν την κλείνεις κάπου για μια δύο μέρες».

Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ακόμα πως ο ίδιος προσωπικά επικοινώνησε με εμπειρογνώμονα της Αστυνομίας, ο οποίος του εξήγησε πως αν η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε χρησιμοποιηθεί εκείνο το βράδυ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν ζεστή 3-4 ώρες μετά το φόνο.
Ακολούθως, ο κ. Ευθυμίου είπε πως από το ίδιο βράδυ της δολοφονίας η Αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες δεν ήταν αυτή του Φάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα