Προγραμματική διακήρυξη ενόψει Προεδρικών διαμορφώνει ο κεντρώος χώρος

16:47 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη σύσταση συντονιστικού οργάνου που θα διαμορφώσει προγραμματική διακήρυξη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013 αποφάσισαν οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών σε σημερινή τους σύσκεψη στα γραφεία του ΔΗΚΟ, η οποία διήρκησε λίγο πέραν της μιας ώρας.

Όπως

δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, η προγραμματική διακήρυξη θα περιλαμβάνει την πρόταση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για το τι μέλλει γενέσθαι στον τόπο μας και τους τρόπους με τους οποίους εισηγούνται «να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατό από την πολυεπίπεδη κρίση», δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις «για ανατροπή δυσμενών εξελίξεων σε μια σειρά από βασικούς πυλώνες που αφορούν και απασχολούν τον κάθε πολίτη και βέβαια στο σύνολό της την κυπριακή κοινωνία».

Είπε παράλληλα πως δεν μπορεί να κανείς να πει αυτή τη στιγμή αν θα καταλήξουν στη συζήτησή τους για επιλογή του ατόμου φορέα που θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί.

Ανέφερε πως κοινή είναι η βούληση και η επιδίωξη να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πάει ο τόπος μπροστά και πως απευθύνουν κάλεσμα προς όλους εκείνους που νιώθουν ότι δεν είναι η ώρα για περιττές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, για γόητρα, για τις όποιες φιλοδοξίες, προσωπικές ή άλλες, για κομματική επικράτηση αλλά είναι η ώρα της κοινωνίας. «Υπάρχει ο χώρος για όλους εκείνους που θέλουν πραγματικά, απαλλαγμένοι από τα όποια σύνδρομα του παρελθόντος να κοιτάξουμε μπροστά, όχι μόνο πίσω», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως δεν υπάρχει τίποτε προαποφασισμένο ή προδικασμένο. «Εμείς ούτε προαποκλείσαμε, ούτε κλείσαμε πόρτες ποτέ σε κανένα. Μακάρι να υπάρχει βούληση και από άλλους να συζητήσουν μαζί μας στη βάση όλων αυτών που έχουμε πει και στη βάση της διαδικασίας για αλλαγή ρότας και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού και σε ό,τι αφορά την οικονομία και τα άλλα ζητήματα και είναι καλοδεχούμενες οι όποιες πρωτοβουλίες τους ή η διάθεσή τους να κοπιάσουν να μπουν σε διάλογο μαζί μας», ανέφερε.

«Μέσα από τη σταθερή μας θέση, οι δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου, νομίζω ότι τουλάχιστον έχουμε δημιουργήσει κάποιες συνθήκες για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι ότι πάντοτε γνήσια, αυθεντική και ειλικρινής ήταν η πολιτική που ακολουθούσαμε σε σχέση με διαχείριση του εθνικού θέματος», ανέφερε.

Είπε πως κατέληξαν επίσης σε κοινές διαπιστώσεις σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση. «Οι κόποι του κυπριακού λαού στο σύνολό του ίσως να μην τελεσφορήσουν αν δεν υπάρξουν οι γενναίες και σωστές πολιτικές σε ό,τι αφορά την οικονομία που να ξαναβάλουν την Κύπρο σε τροχιά ανάπτυξης,” είπε.

Πρόσθεσε κατέληξαν επίσης στο ότι το ενεργειακό και ο φυσικός πλούτος της Κύπρου είναι ένα ισχυρό όπλο στη διάθεσή μας που ανατρέπει και γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και γεωστρατηγικές συμμαχίες, κάτι από το οποίο η Κύπρος έχει να επωφεληθεί εάν τύχει σωστής διαχείρισης αυτή η μεγάλη ευλογία που διαφορετικά μπορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα